A mi Józsefvárosunk

908. A lakásügynökséghez

2019. augusztus 19. - Amijo

Megfizethető lakhatást a kerületieknek! (Pikó András polgármesterjelölt

piko_lakas.jpg

A lakásügynökség margójára Cs. Éva ezt írta pár napja a Facebook-on:

Akik a fideszes vezetés óta "lakásügynökséget" működtetnek a kerületben, azok pont az önkormányzat és a kormányhivatal emberei. Teljesen tör- vénysértő módon. Konkrétan: a vagyongazdálkodás ex középvezetője, aki céget alakított, és több kerületben vezényli az önkormányzati lakások kiárusítását, fiktív cseréjét. Aztán: a gyámhivatali dolgozók, a hivatásos gondnokok, akik kijátsszák a gondnokoltak alól a lakásaikat úgy, hogy mindenki jól jár, kivéve a gondnokoltat. Akik sunyiban kiadják a gondno- kolt önkormányzati lakását úgy, hogy arról tudomása sincs, és a befolyt összeg nem a gyámhivatali számlára fut be. Aztán: szociális munkások, akik a bérlő halála után azonnal kitalálják a lakása hasznosításának egyedi módját. Szociális szférában dolgozók, akik - törvényi tiltás ellenére – eltartási szerződést kötnek a színvonalas lakásokra a hozzátartozóik javára. Ezeket a csatornákat elzárni elsődleges feladat lenne!

Nos, nincs okom elhallgatni, hogy Évával – mint a gyámügyi kérdések általam ismert legjobb szakértőjével – sok éven keresztül működött együtt az egyesületünk, s ez a kapcsolat csak akkor lazult meg némileg, amikor ő elköltözött a kerületből. 

Mindezt pedig azért említem meg itt, mert ez a történet – mármint kényszerű költö- zésének körülményei – se lenne minden tanulság nélkül való, sőt, bátran mondhatom, hogy ez irányú ismeretei egyenesen hiánypótlóak lehetnének a polgármesterjelöltünket segítő csapat számára is.

És most hadd kérjek elnézést (itt is) tőled, kedves Éva, hogy így, a nyilvánosság előtt, kéretlenül kommendállak Téged, de olyan időket élünk, hogy minden olyan emberre szükség van, aki így vagy úgy, de elkötelezett tudásával segítheti a demokratikus oldal győzelmét. S csak remélni merem, hogy körülményeid s főképp egészségi állapotod nem akadályozna meg egy ilyen munkában.

Budaházy Gusztáv

***

Emlékezés egy páratlan közösségi kezdeményezésre, majd annak - az önkormányzat és a vagyonkezelő általi földbe döngölésére. Lásd, hogyan (nem) működik Kocsis Máté kerü- lete, és ennek ellenére mire képes a lesajnált lakosság. Kövessétek az oldalt, még sok infó és kép vár feltöltésre. És kövessétek a példát – ha partnerre akadtok a helyi vezetésben – bárhol az országban. (via Cs. Éva, 2016. szeptember 28.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1915015740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

putyi8 2020.06.16. 09:40:10

A legnagyobb probléma amivel foglalkozni KELL s nemcsak ugy hogy lakni jó és lakni kell.Mivel nagyon sok család és most már családok családjainak is szüksége van lakhatásra.De a szűkös lehetőségek miatt ez a terület mindig is kivételezett helyzeteket idéz elő aki kap örül aki nem az évekig fújtat.Ebben a témában egy kávéra lenne szüksége a Polgármesternek olyan szereplőkkel akik közvetlen tapasztalattal rendelkeztek,Ennek a beszélgetésnek nagyobb haszna lenne mint egy séta ahol nem azt tapasztaljuk ami a hétköznapokban a falakon túl van !!!!!!!!!!!!!!!!

koszorumagdolna 2020.06.17. 00:04:55

Hát igen, én utoljára tavaly februárban, a Stex Alfrédban kávéztam együtt az akkor még jelöltsorban lévő, mai polgival és lakásügyi főtanácsadójával, Molnár Györggyel. A téma akkor is Józsefváros legnagyobb, megoldatlan problémája, az akkor még kábé ötezernyi, önkormányzati bérlakás katasztrófaközeli állapotai körül forgott, amiben - megtisztelő módon - az én tanácsaimat is kikérték.

És persze itt és most nem is térnék ki arra, hogy megfogadták-e bölcs tanácsaimat az urak, s arra se, hogy változott-e azóta akárcsak egy szemernyit is a bérlakások helyzete és száma. Azazhogy várjunk csak! Ez utóbbira mégis válaszolnék: bár ugyan teljesen megbízható adatok akkor sem álltak rendelkezésre a lakások számáról s állagbeli állapotukról, de azt bizton állíthatjuk, hogy azóta is nagyságrendekkel csökkent a bérlakások száma. S hogy van-e összefüggés a bérlakások mostani helyzete, s aközött, hogy ma már elképzelhetetlen lenne egy magamfajtának együtt kávéznia a polgármester úrral, nos, azt mindenkinek csak a fantáziájára bíznám. Annyi bizonyos viszont, hogy egyáltalán nem véletlen, hogy - nem is saját ötlettől indíttatva! - a saját fb-oldalamon, jónak láttam újból megosztani az amijo tavaly augusztusi cikkét...
süti beállítások módosítása