A mi Józsefvárosunk

830. Patkányirtók (2)

2018. december 27. - Amijo

Nos, így karácsony után folytatva a cseppet sem meghitt sztorit: nem kevesebbet állítunk, mint azt, hogy a vagyonkezelő – a patkányirtásra vonatkozó szigorú előírásokat figyelmen kívül hagyva – azzal, hogy az udvaron szanaszét dobált, méreggel teli dobozokat hagyott maga után, súlyos veszélynek tette ki elsősorban a gyerekeket, de a felnőttek s a háziálla- tok biztonsága is veszélyben foroghatott így.

patkanyirtas2a.jpg

Én, személy szerint, fölhívtam az irtószert forgalmazó cég képviselőjét is, aki megerősítette azt a vélelmemet, hogy a szabad ég alatt hagyott dobozok – lévén, hogy a bennük lévő mér- get a csapadék vagy más vízhozzáférés kioldhatja – komoly veszélyt jelenthetnek emberre, állatra és növényre egyaránt. Hozzá kell tennem ehhez, hogy a vagyonkezelő szervekkel való kommunikáció – bármit is állít az ezt a közmeghallgatáson letagadó Bozsik István Péter – az egyszerű lakó számára lehetetlen, s intézkedéseikről lényegében minket nem értesítenek, s azok teljesítéséről sem szóban, sem írásban nem adnak számot.

A dobozokat ezért én összeszedtem, s az általunk egyetlen hozzáférési helyre, egy alagsori helyiségbe zártam be, - ahová mellesleg, szintén befolyik az esővíz néha. De hosszan sorol- hatnám itt azokat az épített állagban keletkezett különféle meghibásodásokat is, amelyeket a vagyonkezelő évek óta figyelmen kívül hagy, de azokat a csak névleg bérbeadott lakáso- kat is, amelyek üresen állnak, s így amortizálódnak le a teljes lakhatatlanságig.

Megmondaná végre valaki – kormánypárti vagy ellenzéki képviselő, vagy bárki, aki a mi adónkból illegeti magát és osztja az észt – hogy mi a frász folyik itt évek óta a szemük előtt? Mert az ez ügyben épp ma kapott – harmadik – polgármesteri válaszlevél, mintha tudni se akarna ezekről a dolgokról, s változatlanul azt szajkózza, hogy "az illetékesek majd kivizsgálják az ügyet."

S persze, az első számú illetékes – legalábbis a polgi szerint – nem más, mint a már századjára is bepanaszolt korrupt, lusta és hozzá nem értő vagyonkezelő, aki még – a ház képviselője maga is láthatta ezt tavaly novemberben – a munkálatokról nagy nehezen, utólag összetákolt jegyzőkönyvek meghamisításától se riad vissza. Szerintetek meddig mehet ez még így?

Budaházy Gusztáv

P.s.: Ezúton is közlöm az érdekeltekkel, hogy önkormányzati ügyeikben, fölkérésre írott beadványaik nem mindegyike a közmeghallgatáson került napirendre, hanem közvetlenül az illetékes hivatal vezetőinek küldtük el, mintegy "műsoron kívül." A polgármesteri válasz azonban az ezekben a levelekben föltárt problémákra – így egyebek mellett a szabálytala- nul végzett patkányirtásra és más, aktuális ügyekre – is kitér, és konkrét intézkedéseket helyez kilátásba. A közmeghallgatásra általunk beküldött, összefoglaló jellegű levél a C8 - Civilek Józsefvárosért oldalán is megtalálható ezen a linken.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6414517878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása