A mi Józsefvárosunk

802. Azóta sem

2018. október 04. - Amijo

Az AVM üres lakásokról szóló menete kapcsán írtam mindezt 3 évvel ezelőtt. A baj csak az, hogy a két fél álláspontja egy szemernyit sem közeledett egymáshoz, azóta sem. Ehhez szóltam én akkor hozzá a harmadik fél, az önkormányzati bérlő szemszögéből.

Természetesen én is ott leszek, de a tüntetésen kívül, jó lenne már egyszer pontosabban is definiálni az üres lakások fogalmát is. Ami az én szűkebb területemet, az önkormányzati lakásokat illeti, állítom, hogy teljes a zűrzavar e téren. Az önkori ugyanis nemcsak az üres lakások számát adja meg pontatlanul, de – csak az elmúlt 10 évet véve alapul – még a teljes bérlakásállomány tekintetében is ezres nagyságrendbeli(!) eltérések vannak az egyes évek kimutatásai közt.(Szolgálhatok e téren pontos adatokkal is.)

Az üres lakásokról pedig – melyek definiálatlan fogalma és mibenléte amúgyis a rónán felködlő délibáb "szubsztanciájához" hasonlatos inkább – most csak annyit, hogy csak a közvetlen környezetemben több tucat olyan lakásról tudok, amelyek, bár lakottként van- nak nyilvántartva, de ténylegesen 10-20 éve(!) üresen állnak, vagy – a vagyonkezelő tudtával – jogellenes bérleményijog-halmozó lakásüzérek által, többnyire kocsma-diszkó-drogtanya-bordély üzemmódban fungálnak.(Ezek lennének – többek között – az ún. disz- funkcionálisan használt/működtetett lakások, melyek létéről az önkori tudni sem akar. Pontosabban bevallani nem hajlandó, mert a lakbért azért beszedi, az egyébként soha ott nem lakott "bérlőtől" is, aki egyébként e lakásokat "továbbalbérletesíti." És ez még csak az egyik ága e belterjes üzleti szférának...)

Ezért az üres lakásokról közkézen forgó adatok – felelősséggel állítom ezt – egy hajítófát se érnek, hisz egyedül a józsefvárosi bérlakásdzsungelben több üres és diszfunkcionálisan használt lakás van, mint amiről – pl. a Habitat – egész budapesti viszonylatban beszél. Nem kéne egyszer ennek is egy misét szentelni?

Budaházy Gusztáv, 2015. október 3.

***

Megsemmisítik az utcáról kitiltott hajléktalanok holmijait - 2018. október 15-étől tilos közterületen életvitelszerűen tartózkodni, az ekkortól érvényes szabályok szerint szabálysértés miatt közérdekű munka szabható ki a hajléktalanra, de ha az elkövető ennek elvégzését nem vállalja, akkor elzárással is sújtható. Holmiját megsemmisítik, már amennyiben azokat nem lehet tárolni. Ha lehet, akkor azt a helyi önkormányzatnak vagy rendőrségnek kell tárolnia. És mindig, mindenről részletes jegyzőkönyvet kell felvenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5814281881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koszorumagdolna 2018.10.10. 16:30:59

Mottó: "a város lehet, hogy mindenkié, de ha majd azoké se lesz, akik verejtékes munkával megteremtett otthonaikban se tudnak már embermód élni, csak vegetálni, akkor a Város Már Senkié Se Lesz, legföljebb csak az elszabadult Hatalomé és mindenre kész fogdmegjeié."

Lerágott csontnak tűnik, de mégis el kell ezt mondanom, s - bármily furcsa is - épp a fenti cikk kapcsán.

Valamit kibaszottul nem értenek meg ugyanis azok, akik a "nagy társadalmi igazságtalanságok" s hasonló, nemzetmegváltó gondolatok harcos szószólóiként próbálják megnyerni az "embereket" az önkényuralom ellen, mert a társadalmi többség csak azt látja, hogy az őt közvetlenül feszítő gondok fölött csak ellebegnek ennek a magasztos eszmének az "elhivatott szószólói," s bármennyire is harcolni látszanak az igazságtalanság ellen, az emberek _szívét_ így valahogy mégse tudják megnyerni.

Például most, amikor a magyar nép tudatában mélyen beivódott, 150 éves török hódoltság ellenére azt halljuk a nemzetvezetőtől, hogy az voltaképpen nem volt más, mint "két nagyszerű nép fiainak többszáz évvel ezelőtti egymásnak feszülése," akkor hiába mondja azt a "demokratikus oldal" némely helyi képviselője, hogy undorral tölti el az ilyen beszéd, mert képviseltjei csak azt látják, hogy "jó, jó, de te csak a 'török áfiumhoz' értesz, de fogalmad sincs arról, hogy miféle 'áfium' az, amiben én élek, s ha szólasz is néha, nem közvetlen tapasztalataid alapján teszed, hanem a Párt mindenkori érvényes 'koncepciója' szerint, amit mindenekfelett, híven szolgálnod kell.

És mindez arról jut elsősorban ismét az eszembe, hogy amikor a demokratikus oldal jelöltje - közvetlen a választásokat megelőző napokban - meglátogatott minket itt, a kies, KS utcai házunkban, egyáltalán nem tartotta fontosnak, hogy azt a néhány konkrét ügyet, amit mi javasoltunk neki, fölvegye a túlnyomórészt az önkormányzati lakhatási anomáliákról szóló programjába, és arra való hivatkozással, hogy "tanácsadóimmal már mindent megbeszéltem ez ügyben," csak saját, magasröptű programját próbálta itt nekünk nyomatni. Igen, azt, melyet többnyire olyasvalakik "tanácsoltak", akik jóformán bérházat se láttak belülről.

És mindezt csak azért mondom itt el, mert - nem is sokára - itt van a nyakunkon az újabb polgiválasztás, melyben persze korántsem az "elátkozott" bérházügyről lesz csak szó. De ha a többi más, különféle, szerteágazó kérdéskörben is olyan "hozzáértőket" indít a nagyreményű demokratikus oldal, mint tette azt az idén, hát ismét lehet...no, mit is csinálni? Igen, lehet majd újból mutogatni a "megtévesztett lakosságra," meg - némi joggal persze - a "fidesz által megbuherált választási rendszerre" és hasonlókra.

Én viszont csak azt mondhatom hogy vereség és vereség között is óriási különbség van. Egy hiteles jelölt ugyanis - akire nem tekint bizalmatlan értetlenséggel a demokratikus változást akaró választók többsége - még akkor is félgyőzelemnek számít, ha az "itt a piros, hol a piros" féle fideszmetodikának újra sikerül megbundáznia a választást.

Egy hiteles jelölt ugyanis - furcsa-e vagy sem - minden óvási, újraszámlálási követelésnél meggyőzőbb a "megvezetett választók" szemében, mert a "nép" egy része lehet, hogy beveszi a migránsdumát meg hasonlókat, de csak addig, amíg nincs a felhozatalban olyan, aki "tudja a nevét."
Mert bármilyen aljasságnak tűnik is a jól kifundált demagógiával "az egyszerű embereket" beetetni, amíg az 'ellenoldalon' csak hitvány lózungokat és 'világmegváltó eszméket' hall, addig azt is tudja, hogy az Igazi Erő mégis csak a ravasz demagógia oldalán van.
süti beállítások módosítása