A mi Józsefvárosunk

664. Megnyugodhatunk

2017. augusztus 17. - Amijo

"A Pravdánál sohasem tévednek" (Sztálin) 

De tényleg. Itt van nekünk ez a szép nagy, elégedettséget sugalló egész oldalas tacepao* az önkormányzat méltán népszerű, objektivitásáról elhíresült újságjában, mely boldog önfeledtséggel közli mindenkivel, hogy Józsefváros egyre biztonságosabb, merthogy 33 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma a kerületben (11. oldal, feltétlenül tessék megnézni, szép zöld). Hát, most erre mit mondjon az ember, hogy hacsakúgynem?

nepszinhaz_rendorseg.jpg

(Fotó: 8ker fb-oldala)

Idéznék egyet innen, a szomszéd blogjáról, hogy ne teljesen hülyén halljunk meg:

Magyarországon nem azért csökken a bejelentett bűnesetek száma, mert javul a közbiztonság, hanem azért, mert annyira leromlott, hogy már nem jelentjük be őket. (Ez a megcsúfolt statisztikák és kozmetikázott "mérőszá- mok" bűvöletében élő kommunista kormányoknak mindig mindegy volt.) Az utóbbi négy évben hét bűncselekményt (lopás, mérgezés) nem jelentettünk be — amikor a közértben ellopták a táskámat az összes iratommal, azt persze kénytelen voltam (tehát a nyolcból egyet). Abból se lett semmi, pedig benne volt az elvileg bemérhető telefonom is. Ha ezt összevetjük az O. Ráhel esküvőjén ellopott egy szál telefon utáni nyomozás költségeivel, már azt is láthatjuk, ki az, akit itt szolgálnak és védenek.

A fenti pár sorban leírtak ellenére (vagy pont azért), a kerület vezetése és lapja fullba nyomja a sikerpropagandát, szerintük nekünk itt és most egyre szebb, egyre jobb és egyre biztonságosabb. Még ha az utcán, a téren és a házakban nem is ezt tapasztaljuk.

De sebaj, mi – pontosabban az önkormányzat – dicsőségesen tőr előre a munkaverseny (és a közbiztonság) frontján. És ha pontosak a történelmi ismereteim, a választások köze- ledtével lesz még ebből a harmincháromból akár 110 százalék is, vagy ezer, hiszen határ a csillagos ég! (Sztahanov elvtárs meg élt, él és élni fog, egyúttal mindenkit csókoltat...)

*Tacepao: kínai nagybetűs, eredetileg kézírásos, kalligrafikus jellegű felirat, faliújság. A kulturális forradalom idején vált ismertté világszerte, mint a kínai politikai propaganda eszköze. (Wikipédia)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7612757364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása