A mi Józsefvárosunk

550. Csoda a Bacsóban

2016. szeptember 12. - Amijo

Vagy két hete ejtettünk pár szót a Lujza utcai áldatlan állapotokról – pontosabban CBFM ejtett pár szót – megállapítva, hogy a szag és a látvány már-már a legendásan húgyszagú Bacsó Béla utcai "magasságokba" röpítették a Lujza utcát. Akkor CBFM nosztalgiázott egyet, s párás szemekkel emlékezett vissza azokra az időkre, mikor még hetente kétszer magasnyomású vízsugárral mosták le a környéken a járdákat. És tessék, láss csodát!

bacso_mosas2.jpg

A vizes takarítóautó (ha még valaki soha nem látott volna ilyet...)

A 8ker Csarnok negyed – mindannyiunk örömére – új képeket töltött fel az fb-oldalukra, méghozzá a romantikus: „Találkozásom a vizes takarítóautóval” cím alatt. És az alábbiakat fűzték az albumhoz: "Napi szinten küzdünk a Bacsó Béla utcában a fekáliával, vizelettel, a szeméttel. Ma végre találkoztam a járdát erős sugárral mosó munkásokkal. Azt az oldalt, ahol parkolnak a gépkocsik azt nem szokás nekik lemosni. Úttest nem, járda igen."

bacso_mosas1.jpg

Vízválasztó: a sarokról eddig ért be a vízsugár - Bacsó Béla utca 2.

Hát erre most mit mondjunk? Mint az egyszeri molnárlány: hoztak is ajándékot, meg nem is. Takarítottak is, meg nem is. De ne legyünk elégedetlenek, már ez is valami. Legközelebb talán beljebb merészkednek meg az úttestet is lemossák. Addig meg marad a nosztalgiázás.

LaMa

***

Tuttta? A józsefvárosi önkormányzat honlapján van egy Üvegzseb című aloldal, amelynek utolsó bejegyzése a 2013. május végi szerződésállományt tartalmazza, azokkal az önkormányzati szerződésekkel, amelyeknek az értéke meghaladja az 5 millió forintot. Hogy azóta mi történt, milyen nagyobb szerződéseket írt alá az önkormányzat, arról nem szól a fáma a honlapon. (ittlakunk.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7311700259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása