A mi Józsefvárosunk

521. Corvin-sétány, most

2016. június 14. - Amijo

Pár napja a blogra a Corvin-negyed Facebook oldal nevében érkezett egy komment, illetve egy kérdés. A kommenthez is válaszoltam, most itt is megismétlem a leírtakat, hátha mást is érdekel. A Corvin-sétány haladásával kapcsolatban szerintem a helyzet a következő: a sétány építése töretlenül halad előre. Gyakorlatilag az Önkormányzat ezzel kapcsolatos feladatait a lezárásról szóló szerződés és annak mellékletei részletesen összefoglalják, annak tartalmán érdemi változás nem történt.

corvin-setany.jpg

A csereszerződésekkel történő ingatlanrendezések után még a beruházó rendelkezésére áll több potenciális építési telek, elsősorban a Bókay utca és a Szigony utca között fekvő területen, de azoknak a hasznosítása/beépítése már elsősorban a befektető hatásköre. (Építési engedélyek, városképi eljárások, közterület-rendezések persze érintik az Önkormányzat tevékenységét, de automatikus építési kötelezettsége ezekre már nincs.)

Ami a legutóbbi képviselő-testületi döntés érdemi újdonsága volt, az a megállapodás ingatlan-csere jegyzéke II. részének három részre bontása. Erre azért került sor, mert három alcsomagban hatékonyabban intézhetők az ebből fakadó feladatok, ráadásul rengeteg párhuzamos munkafolyamat képezi a szerződés e szakasza megvalósításának részét, amelyek külön cserecsomagokként gördülékenyebben intézhetők. Szintén a szerződés melléklete a közterület-program, amely jellemzően önkormányzati közterület-rendezéseket tartalmaz. Itt látszólag valamelyest csökkent a feladatok száma. E közterület-felújítások azonban többnyire csak a Corvin-sétány lezáró megállapodásából kerültek ki, mert más forrásból, vagy más felújítási csomag keretében gondoskodik róluk az önkor- mányzat, így mindössze a beruházóval szembeni kötelezettség feloldása történt meg.

Röviden tehát, szerintem jól halad a sétány, az, hogy az eredetileg Corvin-sétányra kijelölt terület határán kívül még milyen további ingatlanfejlesztések valósulnak meg, egyelőre nem ismert.

Melléklet: Corvin Sétány lezárásáról szóló módosítás - 2016. június 2. (pdf)

Komássy Ákos

***

És hogy el ne feledjük: az Orczy-kertben folyó fakivágással kapcsolatos, régóta ígért lakossági fórumot mára, az osztrák-magyar EB meccs idejére hirdette meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. A fórumot tehát ma, 2016. június 14-én 17.00 órától az Orczy úti Kollégium multimédiás termében (1089 Budapest, Orczy út 1.) tartják. És újfent gratulálunk az NKE nagyvonalúságához, körültekintéséhez. (Aki mégsem ér rá, az csatlakozhat az Orczy-park Ligetvédők oldalához, vagy Facebook csoportjához.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr978808452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása