A mi Józsefvárosunk

517. Életképek 19. - CBFM

2016. június 05. - Amijo

Jó estét kívánok mindenkinek! Szép napunk volt ma, meg csak úgy nagyjából az egész héten is, sűrű is volt, történt sokféle ez meg az. Így most csak röviden néhányról, a teljesség igénye nélkül… Kezdjük azzal, hogy például pár napja este a Király utcában két cigány srác megmondta nekem a tutit…

cbfm2.jpg

- Whats up, man?
- Köszi, nem kérlek semmit!
- Hallod, de nagy vagy!
- Kösz!
- Hallod cigány! Így rádnéztem eskü olyan vagy, mint Notorius!
- Az igen, köszönöm!
- Notórius B.I.G.!

A fenti tartalmas beszélgetés előtt egy nappal – június 1., délután és kora este – meg bejártuk a Szigony utcai lakótelepet és a Pap-házakat, több száz emberrel beszélgettünk és aláírásokat gyűjtöttünk a lopásgátló népszavazás kiírása érdekében. (Megjegyzem, ugyanezen a napon magyar diákok hackelték meg Szijjártó Péter koppenhágai előadását)

Aztán: szintén a napokban sikerült azt is megtudni, hogy – egy most kiszivárgott tervezet szerint – a Péterfyben megszűnne az aktív ellátás, az intézmény kapacitását átcsoportosí- tanák egy új szupercentrumba, a Péterfy* meg ápolási otthonná alakulna át. De jó lesz nekünk (is)! (A meg már tényleg csak hab a tortán, hogy egy másik hír szerint a kórházak önállóságának is vége, jön a kancellária). Ma pedig a Kétfarkú kutyások – az útjelző táblák kirakása után – felfedezték újjáépülő kerületünk egyik büszkeségét, a már itt, nálunk is megénekelt dadaista buszmegállókat a 99-es vonalán, és persze rögtön támadt egy-két ötletük, hogy ne csak eszméletlen drágák, hanem netántán használhatók is legyenek.

Hiába no, "rá kellene fektetni a hangsúlyt" néhány dologra – hogy egy méltatlanul ritkán megénekelt kerületi klasszikust idézzek… Ennyi volt mára, majd még jövök, de addig is további szép estét mindenkinek!

Camara-Bereczki (CBFM), Magdolna-negyed

*A Péterfy jelenleg az észak-pesti régió ( VI-VII-VIII-XVI ker.) általános, fekvőbeteg-szakellátását, gyermek és felnőtt szakrendeléseket végzi, közel 800 betegággyal, krónikus belgyógyászati és rehabilitációs osztályok működtetésével, járóbeteg-szakrendelésekkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr148782410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása