A mi Józsefvárosunk

512. A mi utcánk (2)

2016. május 21. - Amijo

Csodaszép időnk volt ma. Talán ennek örömére népszerűek lettek manapság a kerület zöldesítésével kapcsolatos hírek. Van diadalmas – ilyen, hogy az önkormi lapja például megírta, hogy újra virágba borult a Népszínház utca, jaj de jó. Kevésbé diadalmas, ahogy Staffenberger úr a fészbukon saját környezete zöldülése feletti „örömét” fejezte ki.

koris2016-1.jpg

koris2016-2.jpg

Én meg vagy három éve írtam itt a blogon, hogy a mi kis utcánkban is beköszöntött a tavasz. Meghogy megjelentek a járdaszegély mentén az eleinte kicsi, majd egyre nagyobb zöld szigetecskék, és hogy szépen lombosodtak a volt Szeszgyár kerítésén belüli ecetfák is. Kell ez a kis zöld, mert a 99-es busz megállójában már évek óta csak a kifelé dőlő, omló fal látványában gyönyörködhettünk. 

koris2016-3.jpg

koris2016-4.jpg

És három év elteltével semmi sem változott: itt a jóidő, ismét kizöldült a járda s lelkesen omlik a fal tovább. A minden évben megjelenő dzsungel ezúttal rekordot döntött, önfeledten, akadály nélkül burjánzik, átjárót sem hagyva a gyalogosoknak, így aztán ismét csodásan szép zöld lett az utca vége a buszmegállónál. Mert a természet ereje és a trehányság mindent legyőz, az utca gazos és szemetes, Józsefváros meg újjáépül.

koris2016-8.jpg

koris2016-9.jpg

Az meg már tényleg mellékes, hogy a félig lebontott szeszgyári kerítésen belül milyen látvány fogadja a nem eléggé óvatos leskelődőt. (Csak zárójelben jegyezném meg, hogy a Szeszgyár utca meghosszabbításának – a kint lévő tábla tanúsága szerint – 2016. július 6-ra kell(ene) elkészülnie. Mit mondjak, a jelenlegi állapotot látván vannak kétségeim…)

(A képeket nagyobb méretben – meg még pluszba párat – feltettük fb-oldalunkra is, ott elérhetők teljes „szépségükben”. - a Szerk.)

LaMa

***

Aszonygyák különben, hogy Józsefváros önkormányzata kiemelt feladatának tekinti az Orczy negyed rehabilitációját. A képviselő-testület május 5-én döntött arról, hogy indul „A leromlott településrészeken élő alacsony státuszú lakosság életkörülményinek javítása, társadalmi és fizikai rehabilitációja Budapesten” elnevezésű pályázaton, amelyen akár 2 milliárd forint támogatás is elnyerhető. Persze csak ha a Viktor engedi

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr788737048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vajdapeterutca 2016.05.23. 14:06:10

Ez az MSZP-hez közelálló blog, ugye?

444.hu/2016/05/23/meg-akarta-ujitani-a-baloldalt-aztan-belefutott-a-letezo-mszp-be

Komássy Ákos még MSZP-s, ugye? Aki önmagát a "polgármester legveszélyesebb kihívójának" nevezte, és már a 2014-es kampányban is kerülte, hogy Kocsis Máténak igazán kellemetlen témával foglalkozzon? Akit 2013 eleje óta kis megszakítással Kocsis Máté és az önkormányzati többség akaratából tanácsadóként foglalkoztatnak? Aki 2014 óta lényegében visszavonult a közügyektől, a havi-kéthavi testületi üléseken mutatkozik csak, ahol lagymatag tevékenységet fejt ki, Kocsis Máténak a nyilvános dicséretét is kiváltva ezzel?

A zuglói eset látványosabb, de a lényegét tekintve miben különbözik a kormánypárt és az MSZP együttműködése ott és Józsefvárosban?

Olvastam, hogy Komássy Ákos már "csak" elnökségi tag és képviselő, de vajon mi haszna az itt működő(?) országos(?) "csikócsapatból" a kerületnek?

Holsteinszelet 2016.06.02. 09:44:51

Szép is ez, hogy van Pesten egy kerület, ahol már csak az egyetlen szoci képviselő a probléma… :(

vajdapeterutca 2016.06.02. 21:30:37

@Holsteinszelet:

Naná, hogy nem. De az egyetlen szoci képviselőtől nem tudod meg, mi a probléma, mert már a választások előtt leállt az aktivitással. Pedig egy ellenzéki pártnak az lenne a feladata, hogy aktív és kritikus legyen, nem?

Aztán ez a passzív ember mégis megszólal a kampányban, és elmondja, hogy magát érzi a polgármester legveszélyesebb kihívójának. Csoda, hogy Kocsis Máté boldogan indítványoz fizetett tanácsadói és bizottsági helyeket egy ilyen "versenytársnak"?

Mondom máshogy, a szocipártnak 2 (ennek a blognak a szerkesztőivel együtt 4) tagja látszik valamennyire. Közülük a képviselő úr (sokáig elnök, nemrég óta már csak elnökségi tag) messze a legkevésbé aktív. És a tagság akaratából (pártlista) éppen ő a képviselő, az önkormányzat által fizetett tanácsadó és bizottsági tag.

Igazam van-e, hogy egy ellenzéki pártnak aktívnak és kritikusnak kellene lenni? Hol tegye szóvá az ember, hogy a párt helyi arca sem aktív, sem kritikus, ha nem a párthoz közel álló egyetlen felületen?

Amijo 2016.06.04. 23:31:48

„Ez az MSZP-hez közelálló blog, ugye?” Nem, már nem annyira közeli… :)
Viszont megújul a honlap, ahol majd fel lehet tenni az MSZP-t érintő kérdéseket.
Mi meg mászkálunk, sétálunk, nézgelődünk a kerületben. Van ilyen. De ettől még itt élünk, itt lakunk, vagyunk.
süti beállítások módosítása