A mi Józsefvárosunk

498. Testületi ülés volt (8)

2016. április 09. - Amijo

Szép napot, jó szurkolást! Ma végre szombat van és elméletileg tavasz. Tegnapelőtt meg csütörtök volt és gyakorlatilag is testületi ülés. A napirenden többek között olyan témák szerepeltek, mint a Corvin Sétány program, a Baross utca 111/C alatti épület társasházzá alakítása, vagy az alapítványi pályázatok elbírálása. Megtudhattuk azt is, hogy április 21-én rendkívüli ülés, május 5-én pedig rendes ülés lesz.

testuleti20160407.jpg

Ezen a táblán kéne olvasni az előterjesztést mindazoknak, akik nem képviselők
(Virág Tamás)

De volt még beszámoló a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. által használt ingatla- nokról, szóba került a vécék/kézmosók zárva tartása, illetve fizetőssé tétele és a Roma Parlament költözése. A végén képviselői kérdések hangzottak el, Erőss Gábor a köztéri vécékre, Komássy Ákos a Ludovika körül kivágott fák pótlására, ill. a védett utcanevek áttekintésére, míg Simon György a MÁV-telepi zajvédő falra kérdezett rá. (Itt lehet meg- nézni az ülésről készült felvételt, jó szórakozást!)

A részleteket meg tessék elolvasni Virág Tamás hangulatos beszámolójában, aztán lehet rohanni a legközelebbi boltba, hogy holnap legyen idő templomba menni.

***

Virág Tamás saját oldalán csütörtökön még röviden megemlékezett (a fenti kép is onnan való) a Smart City munkacsoportról és a kivetítőn olvashatatlan dokumentumokról, míg a Közöd Civil Társaság pénteken a kilakoltatássokkal kapcsolatos tájékoztatásról és az ügyintézésre alkalmatlan ügyféltérről írt egy nemkedveset, ámde jogosat.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr298580674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vajdapeterutca 2016.04.13. 01:25:50

Azt írja Jakabfy Tamás, hogy MSZP részvétellel fogadták el a kiemelt beruházásokról szóló törvényt, mely lehetővé teszi, hogy az Orczy-kerti 145 fa kivágására a kormányhivatallal engedélyeztetve és gyorsított eljárással kerüljön sor.

Jól tudja? Miért értettek egyet ezzel az MSZP parlamenti képviselői? Mi a helyi képviselő véleménye a fakivágásokról és az annak gyorsítására létrejött jogszabályról?
süti beállítások módosítása