A mi Józsefvárosunk

404. Megszakított tárgyalások

2015. augusztus 04. - Amijo

04.jpgMint ez a téma iránt érdeklődők számára ismeretes, az egyre katasztrofálisabbá váló önkormányzati bérlakáshelyzet javítására tett kezdeményezés – mely a bérlők egy kicsiny, de elszánt csapata közreműködésével, mintegy fél éve, reformjavaslatokkal kereste meg az illetékeseket – nem érte el a célját.

Illetve dehogyis nem, elérte. Mármint azokét, akik továbbra is a rendezetlen lakhatási jogviszonyok, az üres, befalazott(!) rendeltetésellenesen lakott, kocsma-diszkó-drogtanya- bordély üzemmódban használt lakások működtetésében érdekeltek, s akik a drogdílerek- kel keresztezett lakásnepperek uralta "bérlakáspiac" vámszedői.

kozmegszol1.jpg

A sokmilliárdos MNP projekt, melynek "szociális programja" nyomon követhető olyan, magát "lakossággal folytatott párbeszéd"-nek álcázó, valójában azonban rózsaszín intel- lektuális mezbe bújtatott közönséges giccsparádéból, mint a "vágyakat gyűjtő" micro- magdolna projekt, a közröhejszámba menő "Bérlői Kisokos," vagy a – császár új ruhája- ként működő – "99-es buszprojekt." (Tessenek csak utánanézni, miből is áll ez a láthatatlan szálakból szőtt selyemköntös, amely "modellkísérleti városrehabilitációs projektnek" adja el magát százmilliókért, s mely rezsimváltásokon keresztül, tíz éve őrzi a "Kifosztovics Pátriárka", röviden "AGY" által vezérelt MNP célkitűzését: a kapott EU-s milliárdokból fényes paraván mögé rejteni az omladozó, évtizedek óta minden karbantar- tást nélkülöző, egyre inkább romos, nyirkos odvakká váló önkormányzati lakásokat.)

Mint ismeretes, az idén júniusban általunk megszakított tárgyalások ugyanis – melyeket az önkormányzat szószegő módon, a tarthatatlan helyzetüket őszintén feltáró, neppereknek kiszolgáltatott bérlőkkel szembeni retorzióra akart felhasználni – a bérleményijog-halmozó lakásüzérek javára dőlt el, s a kizsigerelt bérlőket pedig a megbeszélések végét se bevárva, az utcára dobta az önkormányzat. A tárgyalásokat különben – melyeket mindkét fél bizalmából és kezdeményezésére, bérlői minőségben, kezdetben ötödmagammal folytattam az önkorival – meggyőződve a partner nemtelen szándékáról, társaimmal közös elhatározásból szakítottuk meg.

utozorej3.jpg

A bonyodalmas és kriminális körülményeket sem nélkülöző egyeztetések részleteire – melyek több hónapon át folytak – most csak azért nem térek ki, mert ezek nagyjából követhetők itt, az oldalamon is, meg az "A mi Józsefvárosunk"-ba és – kissé szétszórtan ugyan, de – a 8ker fb-oldalára írott bejegyzésekben is.

Amit viszont – nem lévén közgazdász, mindössze csak egy obsitos érdekképviselő – a saját, többnyire "tapasztalati szakértői" minőségben tett érveléseim mellé most ide szeretnék tenni, az egy neves szakember, Iványi György közgazdász e témát érintő jegyzetének egy részlete, melyet magam, kellő felkészültség híján, nem tudtam volna megfogalmazni. Közlöm ezt már azért is, mert az utóbbi időben nemcsak az önkormány- zat, de az ellenzék és a hangadó civilek is elfordultak ettől, a mintegy 15 ezer ember életét, lakhatását súlyosan érintő témától. S főképp azok kifejezett kérésére, akiket például – a szintén válságos drogpenetráció mellett – még közvetlenebbül érint az e viszonyok közt rendszeresen az egész negyedet elöntő poloskafertőzöttség, melyről különben az önkori, egy-két éve még csak hallani sem akart, s melynek kezelésére, most is csak látszatintéz- kedéseket tesz.

És íme a már említett, a témával kapcsolatos jegyzet egy rövid részlete: "1990 óta zavar, hogy a köztulajdon legföljebb gondnokai, átmeneti, bizalmi kezelői (kormány, állami intézmények, önkormányzatok) tulajdonosnak tekintik önmagukat, és ezt a hamis tudatot erősítik a jogszabályok is. 'A tulajdonosi jogok gyakorlója'. Meg az édes anyukája. Így a köztulajdonnal üzletelni csak csupa öröm, a kockázat a másé, a nyereség a jogok gyakorlójáé. Persze, hogy anomáliák terhelik, minden szinten. Az emberek meg azt hiszik, hogy az 'alkalmatlan bérlők' tehetnek róla, és majd az csinál rendet, aki a bajt okozta és akinek érdekei fűződnek a kupleráj fenntartásához."

Budaházy Gusztáv

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr967677892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koszorumagdolna 2015.08.04. 13:50:41

Épp csak azt hagytad ki, hogy a kilakoltatott bérlők lakásait a nepperek visszakapták, s még azt, hogy az egyik kilakoltatott család, melyet még ki is fosztottak, gyerekestül napokig az utcán kóborolt. Szomszédok könyörültek meg rajtuk, (nem a házból) ahol a mai napig meghúzhatják magukat.
süti beállítások módosítása