A mi Józsefvárosunk

208. Kampánynyitó

2014. augusztus 21. - akoskomassy

03.jpgAugusztus huszadika, Józsefváros, 2014
A hivatalos józsefvárosi államünnepen az eső elmosta a Golgota téri parádét, így egyszerűbb kivitelben láthattuk a műsort a MÁVAG-Kolónia kultúrházában. Gyakorlatilag a Fidesz kampánynyitójának lehettünk szem- és fültanúi. Beszállt az egyház, beszállt főkomornyiknak Nemcsák, és persze a Kaiser-sereg, egyszóval volt minden, ami csak szem-szájnak ingere… A végére még országtorta (?!!!) kóstolóra is futotta.

De nézzük a részleteket, melyben köztudottan az ördög rejlik. Arra, hogy a polgármester elmondja sikerpropagandáját, számítani lehetett. Megint meghallgathattuk, hogy József- város mekkora csoda, mert az ő keze alatt mára a legrosszabb kerületből hirtelen a legjobb lett. Meg hogy halomnyi pénzt hozott, meg van Turay Ida Színház, meg szép új díszköves terek, utcák, újrafestett homlokzatok, meg Erkel, meg Ludovika és – ugyan törvénytelen, de mit számít – arcfelismerő térfigyelő kamerák és így tovább. Hozzátéve persze, hogy sajnos még mindig nincs itt a Kánaán, ahhoz bizony megint őt kell újraválasztani.

aug20-3.JPG

aug20-2.jpg

(Fotó: jozsefvaros.hu)

Utána egy kis népimulatóssal meg Nemcsák versmondásával átkötöttek az ünnep khmmm…, érdekesebb részére. Jött teljes díszben Vargha Miklós Péter esperes úr és egy csöppnyi szentírás, majd igen gyorsan letudta a kenyéráldást. (Nesze kenyér, itt az áldás!)

aug20-1.jpg

(Fotó: jozsefvaros.hu)

Ezt követően duettkönyörgést adott elő Sántha Péterné alpolgármester asszonnyal. Egyházi köntösbe öltöztetve lényegében azt sikerült előadni, hogy ugyan már, istenem, légszi’ segíts még egy választást nyerni, ha lehet, most épp ezt az önkormányzatit. Természetesen szó szerint semmi ilyesmit nem mondtak, csak előadták a már oly sokszor hallottakat, ahol az egyház jeles képviselőjének a „kérünk téged, hallgass meg minket” jutott, míg a választásra mozgósító „imát” az alpolgármester olvasta fel.

Szegény Szent István, ha látná mi minden fér bele az ő ünneplésébe…

Komássy Ákos

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr956623329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

putyi8 2014.08.22. 20:34:57

Sajnos a Ruttkai Szinház megnyitoján 4 egyházi személy is megáldotta a szinházat ----becsodolt-----------szép beszéd volt néha ugy éreztem miért nem hiszem el hogy szép helyen lakom és oruljek itt létemnek ---erre vonatkozoan a beszéd végén hallottam egy mondatot -van még mit tenni ---lásd Orczy Negyed -----meglátjuk addig is szedegetjuk a tuket az utcán,nézzuk a Sárkány Dioszegi sarkán lévő magánterulet fertő részét,az utca hepe-hupás ,godrokkel teli lassan már nem járhato látványát.Egynek viszont orulok a Goldota téri játszotéren felujitva még meg van a focizásra alkalmas terulet talán a keruletben az egyetlen...Hajrá foci-és hogy mi lesz a meccs állása oktober 12-után megtudjuk hála a csodás osszefogásnak
süti beállítások módosítása