A mi Józsefvárosunk

48. Piac a Palotanegyedben

2013. szeptember 05. - LaMaa

06.jpgMég júliusban Kocsis Máté termelői piacot nyitott a Rákóczi út és a Gyulai Pál utca kereszteződésében. Ez a piac Szilágyi Demeter képviselő úr régi nagy álmának megvalósulása, persze csak ha feltételezzük, hogy lehet neki önálló régi nagy álma. De tételezzük fel, miért is ne. Így aztán a múlt hét végén gondoltam, megnézem magam is, hogy mit is álmodott a képviselő úr a Palotanegyedbe.

Meghát vonzott a kuriózum: bevásárolni zeneszóra – cigányzene und disznósajt – lássuk be, ez azért nem mindennapi dolog. Vagy bufli két hegedűre és gitárra. Ja, hogy mi az a bufli? Szilva kéremszépen, csak buflinak ejtik.

termeloi1.jpg

termeloi6.jpg

termeloi5.jpg

A polgi által beharangozott cigányzenészek meg – félelmem ellenére, hálistennek – nem kommersz magyar- vagy cigánynótáztak, hanem ritka jó dzsesszt játszottak ott jártamkor. És ehhez mindenfelé rend, tisztaság, figyelmes személyzet és eladók. Sokféle és meglepően szép árúk a pultokon, méghozzá elérhető áron.

termeloi2.jpg

termeloi4.jpg

termeloi3.jpg

Kellemesen csalódtam, miközben megállapítottam: nahát, hogy mik nem vannak?! A Palotanegyedben.

***

Apropó, egy-két kérdés: Ki fizeti a piac személyzetét és a zenészeket? Az odaszállítást? A terület kialakítását? És mennyit? Szed-e például az önkormányzat helypénzt? Hát így hirtelen ennyi…

LaMa

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr485497526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amijo 2013.09.09. 15:32:46

... bevásárolni zeneszóra – cigányzene und disznósajt – lássuk be, ez azért nem mindennapi dolog. :)))

Amijo 2013.09.22. 14:29:09

KB írta a blogján: A kerületi képviselők a héten arról is döntöttek, hogy a heti piac közterület-használati díját 800 Ft/nm-ről 600-ra csökkentik, mert csak félkihasználtság volt...
süti beállítások módosítása