A mi Józsefvárosunk

Ha menni kell [36.]

2020. szeptember 07. - Amijo

Akkor nincs mese, menni kell. Persze csak ha van hova. Az elmúlt években számtalanszor írtunk itt a blogon a kerületi közvécékről, pontosabban azok fájóan sürgető hiányáról. Most nemrégiben azonban nyilvános illemhelyek – vagy ha úgy tetszik: közvécék – nyíltak a Horváth Mihály téri és a Losonci téri játszótéren. Mit ne mondjak, ideje volt.

kozvece2020.jpg

Az automata vécék jelképes, 10 Ft-os érme bedobásával működnek. Igen, tíz forinttal és nem 250-nel, mint teszem azt a legendás, megdizájnolt Mátyás téri nem működő WC*. Igaz, vissza nem tud adni, tehát pontos összeget kell bedobni. Viszont mozgáskorláto- zottak számára is használható, és a mosdóban rendelkezésre áll egy pelenkázó is – írja az önkormányzat oldala.

  • Padló- és vécémosó berendezéssel vannak felszerelve, amik távozás után működésbe lépnek.
  • A belépést követően az ajtó automatikusan bezár, melyet belülről gombnyomással ki tudnak nyitni.
  • Az illemhely használatára a bezárást követően maximum 20 perc áll rendelkezésre.
  • Az automata takarításon túl a Városüzemeltetési igazgatóság munkatársai napi egyszeri alkalommal fertőtlenítik az illemhelyeket, és ha szükséges, feltöltik WC papírral, kézmosóval.
  • Az illemhelyek működése igazodik a játszótér nyitvatartásához, reggel 07.00 órakor nyit, illetve sötétedéskor a játszótérrel egyidejűleg bezár.

*A Mátyás téri legendás, ámde valójában nem létező közvécéről anno Virág Tamás írt jópár örökzöldet: ”A szinte használhatatlan vécét Alföldi György (építész, várostervező & fejlesztő egyetemi docens, tanszékvezető-helyettes Urbanisztika Tanszék BME) tervezte, pénz onnan volt rá, hogy még nem állítottuk meg Brüsszelt, azaz igen, de csak a megépítése után. Ugyanis az önkormányzat sosem működtette rendesen, majd a Teleki téri piac lebontásakor újabb milliókat költöttek rá, és átadták a csatornázási műveknek.” (Virág Tamás, 2017 májusa)

Van némi különbség? Van. Árnyalatnyi.

LaMa

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6916194060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása