A mi Józsefvárosunk

Morális fölény, mi?! [12.]

2020. június 25. - Amijo

"Jobboldali újságírónak lenni önmagában morális fölényt jelent.”
(Gulyás Gergely,
 2019.02.14.)

Ugye tetszenek még emlékezni arra, hogy az önkormányzati választás után, még tavaly novemberben az egykor szebb (na jó, sokkal szebb) napokat látott, Origo rámozdult Pikó Andrásra és faék egyszerűséggel azzal vádolta meg, hogy Józsefváros frissen választott vezetőjeként első dolga volt megemelni saját fizetését. Ami így egyszerűen – hazugság.

piko_testuleti2019.jpg

Mivel a polgármesteri bért (is) törvény rögzíti*, Pikó feljelentést tett, és sajtópert indított a portál ellen. Amit most első fokon meg is nyert. A kerület polgármestere fb-oldalán szá- molt be az eseményről, és a döntés hátterét is ismertette. 

Amikor az Origo nevű fideszes propagandagyár néhány hónappal eze- lőtt azt írta, hogy polgármesterként első dolgom volt, hogy megemeltem a saját fizetésemet, természetesen sajtó-helyreigazítási pert indítottam. A múlt héten ezt a pert első fokon megnyertem, az ítélet nem jogerős.

Újabb hazugságról bizonyosodott be, hogy semmilyen alapja nem volt. A polgármesternek járó illetmény és költségtérítés összege törvényi úton került rögzítésre, amely összeg kötött, azt megemelni sem a polgármester, sem a képviselő-testület nem jogosult.

Hát kérem szépen, itt tartunk ma. További szép estét mindenkinek.

*A 2011. évi CLXXXIX. törvény Magyarország helyi önkormányzatairól, amely azt is kimondja, hogy: 71. § (2) A megyei jogú város polgármestere, a fővárosi kerületi önkormányzat polgármestere megbízatásának időtartamára havonta illetményre jogosult, amelynek összege 997 200 forint.

***

A kormánymédia tavaly összesen 80 esetben veszített 158 sajtó-helyreigazítási perből. A legtöbb per (33) az Origo ellen indult, ezekből a portál el is veszített 25-öt, négy esetben részben, a többiben teljesen helyt adott a bíróság a keresetnek. (via Magyar Hang, 2020. február 6.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2515947962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása