A mi Józsefvárosunk

973. Civilek és álcivilek

2020. március 03. - Amijo

A kerület önkormányzata felbontja a szerződést a Józsefvárosi Közbiztonsági Polgárőrség és Katasztrófavédelmi Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel, ezzel megszüntetik a támogatást. És visszaveszik az autókat, az irodát, és a pénzt. Az önkormányzat fideszes tagjai szerint a döntés hátterében mondvacsinált indokok állnak „Józsefvárosban az elmúlt tíz évben felére esett vissza a regisztrált bűncselekmények száma” – mondta pl. Szilágyi Demeter, aki szerint az eredményhez jelentősen hozzájárult a helyi polgárőrség is.

polgarorseg3.jpg

Nos. A 'lakásos' Kaiser József, egykori fideszes önkormányzati képviselő vezette kerületi polgárőrség 2013 óta – az akkori kerületvezetés által közpénzből derekasan megtámo- gatott – álcivil szervezetként működött. Tagjai az elmúlt években nem egyszer, nem is kétszer, fizetett magánhadseregként szorgoskodtak (Kaiser szerint: szabadidejükben) a helyi Fidesz kampányaiban, ill. annak szintén civilnek álcázott „spontán” rendezvényein.

Márpedig egy polgárőrség nem azért van, hogy egyik vagy másik párt (vagy képviselő) fenekéből kilógva – akár civilben, akár polgárőr egyenruhában, akár önként, akár csak kényszerből – magánhadseregként szolgáljon. Hanem hogy a rendőrséggel, a közterület-felügyelettel együtt politikamentesen, hatékonyan, törvénytisztelő eszközökkel segítse a kerület lakóinak életét – hasznos szerepet betöltő önkéntes társadalmi szervezetként.

A Kaiser-féle polgárőrség nem ilyen volt.

Camara-Bereczki Ferenc Miklós (CBFM) – Józsefváros, Magdolna negyed

***

Mivel érdemi munkát nem tapasztalunk a részükről, ezért folyamatosan kerestük a vezetőjüket, a korábbi képviselőtestület volt fideszes önkormányzati képviselőjét, Kaiser Józsefet, de nem tudtunk vele kapcsolatba lépni. Egyelőre fekete doboz számunka a Józsefváros Közbiztonságáért Közalapítvány működése és gazdálkodása, nem tudjuk milyen jogcímen és mennyi közpénzt kapott a Polgárőrség és azért mit kellett teljesítenie. (via Pikó András)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5315501758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása