A mi Józsefvárosunk

891. A törvény szigora

2019. június 27. - Amijo

Két napja két év szabadságvesztésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság Balogh István Szilvesztert, a Fidesz-KDNP korábbi képviselőjét, akit az ügyészség hivatalos személyként elkövetett zsarolás bűntettének kísérletével vádolt meg. A büntetés végrehajtását négy évre felfüggesztették. Az ügyészség, a védelem és a vádlott is tudomásul vette az ítéletet, így az jogerős – adta hírül a 24.hu.

balogh_i_sz1.jpg

Megj.: Eredetileg üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt indult nyomozás a volt képviselő ellen. Balogh 2017. január végén mondott le mandátumáról, döntését akkor azzal indokolta, hogy újságírói munkáját már nem tudja összeegyeztetni az önkormányzati feladatokkal.

No, igen. Most aztán – alig több mint két év elteltével – a törvény teljes szigorával lesújtott a magyar igazságszolgáltatás a volt képviselőre, aki választott képviselőként visszaélt hiva- tali hatalmával és az emberek bizalmával. Most aztán egy életre megtanulta, hogy az általa képviselt választók lehúzása és megzsarolása nemhogy nem elfogadható, hanem azt bizony példásan szigorúan büntetik is. Még akkor is, ha az elkövető fideszes. Ja, nem.

Boldog karácsonyt, Szilveszter!

P.s.: Az ügyről korábban beszámolt több médium. De 2017 áprilisában a most lezárult ügy hátteréről „csak” annyit lehetett tudni, hogy Balogh szegénységben élő emberektől húzott le pénzeket (ugye tetszettek figyelni a többes számra?), például szociális alapon kiutalt la- kások bérlőit kereste fel azt állítva, hogy neki köszönhetik az ingatlant, és erre hivatkozva 50-300 ezer forintot kért tőlük. Mostanra azonban maradt az önként bevallott, egy – azaz egyetlen egy – zsarolás bűntettének kísérlete és a felfüggesztett büntetés.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr614915054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása