840. Egy izgalmas hír

2019. január 25. - Amijo

Húsz, jelenleg rendeltetésszerű használatra alkalmatlan bérlakást hoznak lakható álla- potba, melyek fővárosi tulajdonban vannak, azért, hogy oda tartósan utcán élő hajléktalan emberek költözhessenek – erről döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán. Összesen 35 millió forintot költenek a Kőbányai úti lakások felújítására; az európai uniós és állami támogatá- sú program keretében 25 hajléktalan jut lakhatáshoz.

lakhatas2019.jpg

Ezt az izgalmas hírt – mely jelenthet akár áttörést is a józsefvárosi bérlakás-politika kö- zönséges halandó számára átláthatatlan dzsungelében – egy ismerős oldaláról osztottam meg, és számos rejtélyt tartogat a magamfajta beavatatlanok számára.

Mindenekelőtt azt, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat neve egyszer se tűnik föl a cikkben, ahol "húsz józsefvárosi, fővárosi tulajdonú bérlakásról" van szó, "melynek felújításáról és részben munkaképes, valamennyire stabil jövedelemmel rendelkező, tartósan utcán élő emberek részére biztonságos és hosszabban fenntartható lakhatási lehetőséget biztosíta- nak, valamint lakhatási és foglalkoztatási támogatásokat, munkaerőpiaci szolgáltatásokat nyújtanak." (Bocs, de szöveghű idézet.)

Gondolom, nemcsak engem érdekelnének ennek a projektnek a további részletei, melyről nehéz elképzelni, hogy az "Utcáról a bérlakásba a Fővárosban" címen beharangozott, és 25 embert érintő, 100 milliós pályázati támogatással felkarolt projektről, a helyi önkormány- zatnak ne lenne valami mondanivalója.

Budaházy Gusztáv

***

3909 üresen álló önkormányzati lakás van Budapesten - A 24.hu adatigénylése szerint a legtöbb bérlakása, több mint 6 ezer, a XIII. kerületnek van, és ők gazdálkodnak a legjob- ban az ingatlanokkal, az összes lakást hasznosítják. A legrosszabb gazdálkodás pedig a VIII. kerületben van, ahol a 4417 önkormányzati lakásból 889 üresen áll. A józsefvárosi önkormányzat szerint azonban az üres lakások mindössze 25 százaléka hasznosítható, a többi rossz műszaki állapotban van.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7914588490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pásztörperc 2019.01.27. 22:35:28

A "rossz műszaki állapotban van" jelentése az, hogy "nem csináltuk meg, mert szarunk bele". Bocs, de évekig éltem abból, hogy politikusok mondatait fordítottam magyarra, sz'al ez nálam kvázi automatikus.