A mi Józsefvárosunk

800. Joggal visszaélés

2018. szeptember 28. - Amijo

Remélem, mindenki emlékszik még arra, hogy Orbán Viktor miért nem aggódott akkor, amikor nem volt 2/3-a — hát azért, mert a problémák "kreatív jogalkotással", illetve ugyancsak kreatív jogértelmezéssel úgy is megoldhatók. Láthattuk is azóta a 2/3-os jogszabályokat kiváltó feles tv.-eket és a többi kreatív dolgot. Ami pedig már nem fér be a "kreatív" kategóriába — például, mert a bíróság tételes döntését sértené — az attól még nyugodtan megtehető, ugyanis nem nyomoznak utána. Az ügyészségnek, illetve a nyomozó rendőröknek ugyanis "nem gyanús".

itt_kell_lenned_pinter.jpg

Persze ne higgyük, hogy a Magyarbasival Együttműködés Rendszerének haszonélvezői szerint a jogkerülő magatartás, a joggal visszaélés ne lenne bűncselekmény, vagy netán Magyarországon már meg is szűnt volna. Most éppen Czunyiné Bertalan Judit, a parla- ment igazságügyi bizottságának alelnöke figyelt fel egy ilyen súlyos bűncselekményre: a Migration Aid nevű szervezet párttá alakult. A különadó-törvény ugyanis pártokra nem vonatkozik. Márpedig ezt a törvényt kimondottan azért hozták, hogy a Migration Aidet és a többi humanitárius szervezetet meg tudják büntetni (az ő pénzük ugyan nem sok, de azt elvenni is jó érzés).

Remélem, mindenki számára tiszta és világos: ha "mi" csináljuk, az kreatív, ha pedig "ők", akkor bűncselekmény. Nincs itt semmi gyanús, tessék tovább sétálni...

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7214269673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása