A mi Józsefvárosunk

775. Történéseim (9)

2018. július 15. - Amijo

Nyögdíj, folytatásos rémregény
Csinovnyikok rémuralma sorozat

Egy és egynegyed év huzavona után a hét elején kaptam egy nyolc oldalas értesítést arról, hogy megállapították a nyugdíjamat. A nyolc oldalból mintegy öt különböző tv.-helyek idézete volt, egy előlap, egy semmiféle információt nem hordozó táblázat, egyen pedig értesítettek arról, hogy amíg Mongóliában dolgoztam, addig folyamatos volt a munkavi- szonyom a Földtani Intézetben (ezt egyrészt nagyon gondosan elmondtam nekik, másrészt ott volt a leadott papírjaimon) - tehát az itthoni fizetésem után fizették a nyugdíjjárulékot, és a kinti nagyobb jövedelmem semmilyen plusz nyugdíjra nem jogosít.

Ez jogelméletileg elég érdekes, mert azt mutatja, hogy a hivatal álláspontja szerint (leg- alábbis amíg ez nekem hátrányos), a magyar nyugdíjrendszer tényleg biztosítási és nem felosztó-kirovó jellegű. Engem mindenesetre elég kellemetlenül érint.

A nyolc oldalon egy árva szó sem esik arról, hogy mi lesz a frissiben megállapított nyugdíj és az előnyugdíj különbségével, aminek mostanra kamatokkal meg kell közelítenie a milliót, mint ahogy arról sem, hogy egyáltalán hajlandók-e kamatot fizetni, vagy perre kell menjek érte. Viszont ma kaptam egy teljesen új levelet, amit beidézek ide szóról szóra, a helyesírási hibákkal együtt:

Tisztelt Ügyfelünk!

 

Ezúton küldjük Önnek vissza az eredeti okiratát. ( 1 db.eredeti TB kiskönyv) Egyben tájékoztatom, hogy az öregségi nyugdíj ügyében hivatalunk határozatot hozott, melyet egy későbbi levélben fog megkapni."

 

(Dátum, aláírások, a kiskönyv mellékelve.)

Ha vki netán még nem sejtené, miből állnak össze az államigazgatás költségei...

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7814114815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása