A mi Józsefvárosunk

645. Közvécéket Budapestre! 1.

2017. június 21. - Amijo

Ezerszer megénekel, nyári örökzöld következik. A másfél milliós Budapesten alig több mint 80 nyilvános vécé üzemel, vagyis minden huszonötezredik budapestire jut egy közvécé. Ráadásul ezek között csak elenyésző számú használható ingyenesen és sok illemhely nagyon rossz állapotban van. Pedig vécére mindenkinek menni kell. 

wc_peticio1.jpg

A Város Mindenkié (AVM) csoport még tavaly ősszel indított kampányt olyan evidens célokat megfogalmazva, hogy

  1. Budapesten legyen több közvécé;
  2. a biztosítandó illemhelyek száma legyen törvénybe foglalva.


A közvécé mindenki ügye! Csatlakozz Közvécéket Budapestre kampányhoz!

Itt pedig pár hangulatos, tavalyi kép a körúti zárt vécékről. A helyzet persze azóta sem javult, de hát miért is tette volna?

Camara-Bereczki Ferenc Miklós (CBFM) - Józsefváros, Magdolna negyed

***

Budapest kifejezetten közvécészegény város. Hogy pontosan mennyi nyilvános vécé van, azt senki sem tudja. A helyzet az, hogy kevés dologban értenek annyira egységesen egyet a budapestiek, mint abban, hogy több nyilvános vécé kellene a városba. Egy témába vágó reprezentatív kutatás szerint a megkérdezettek 85,5 százaléka szerint nincs elég nyilvános illemhely Budapesten, és 73,4 százalék szerint javulna a köztisztaság a városban a több közvécétől. A felmérés szerint a válaszadók 74,4 százaléka jobb megoldás híján már pisilt az utcán. (Index)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4412611019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása