A mi Józsefvárosunk

259. Sacc per

2014. október 29. - Amijo

01.jpgKocsis Máté, a mi büszkeségünk, kicsi hősünk, nem mellékesen a Fidesz kommunikációs igazgatója a betört ablakok üvegcserepein toporogva akár tízmillió forintot is meghaladó kárról beszélt a Fidesz székházának megdobálását követő, hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján. Azóta azonban a 444.hu birtokába került az a kárjelentés, amelyből sajnálatos módon kiderült, hogy mindösszesen 144 395 forint kár keletkezett a székházban.

A szakértő megállapította, hogy összesen öt ablaküveg és három redőny tört be. Négyzetméterben kifejezve 7,6 nm üveget és 10,62 négyzetméternyi redőnyt kell pótolni. A budapesti ajánlatok átlagával számolva az üveg pótlása négyzetméterenként 8800, a redőny javítása négyzetméterenként 4600 forintba kerül - írja a portál. Az igazságügyi szakértő számításába nem került bele a kidöntött kerítés, mert erről a rendőrség nem kért becslést, de ha az nem haladja meg a 9 855 605 forintot, akkor nagyon nem jön ki a Kocsis Máté által emlegetett több mint tízmillió forintos kár. Akkor pedig baj van.

kocsis_selmeczi2.JPG

Mert ugye egy kommunikációs igazgató még csakcsak hazudhat, illetve elképzelhető, hogy nem egészen úgy bontja ki az igazság minden szálát, hogy az fedje a valóságot, de egy polgármester, főleg ha józsefvárosi, no, az semmiképp nem tehet ilyet. Tehát marad, hogy valahogy véletlenül elfejszámolta magát. Azt mindenesetre csak remélni tudom, hogy itt a kerületben a különböző (nem kevés) közpénzek költésekor nem így számolta ki a dísztere- sítések, homlokzat- és piacfelújítások meg az egyebek (és főleg az egyebek) költségeit…

***

Az egykori vaniliakarikás páros másik tagja, Selmeczi Gabriella viszont már havi netadóban számolja a károkat. Szerinte a Fidesz-székházban keletkezett „tízmillió forintos kár” 1200 évnyi netadónak felel meg. Itt hívnánk fel a figyelmet, hogy Selmeczi még a kocsismátéista kárbecslésből dolgozik, a valós kár ezzel szemben – Selmeczi Gabriella nyelvére lefordítva – 17 év 2 hónapnyi netadóból is kijön. (Via Portfolio – 444.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr516842875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása