A mi Józsefvárosunk

Mert csak [302.]

Magyarország nem jogállam.

2023. január 06. - Amijo

Előzmény: A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) kampányt tervezett országimázs kidolgozására és megjelenítésére; a tervezésbe „besegített” a miniszterelnök lánya. Nem meglepő módon ezután a Miniszterelnökség adott 2,3 milliárd (!!!) forintot egy, a Kárpát-medence értékeit bemutató kreatív dokumentumfilmre a kapcsolódó kiadványokkal és rendezvényekkel. A megrendelést az MTÜ több mint 3 év késéssel sem teljesítette. Részlegesen sem; a teljes 2,3 mrd. eltűnt.

imazsfilm_hadhazy.jpg

  1. Hadházy Ákos (naná) érdeklődött az MTÜ-nél, hogy mit csináltak a pénzből. Azt a hivatalos választ kapta, hogy „a kért adatok tekintetében” SZERINTÜK ők „nem minősülnek adatközlőnek”.

Mert csak.

  1. Hadházy Ákos (naná) megkérdezte a Miniszterelnökségtől, hogy mi lett a pénzzel. Egyáltalán nem válaszoltak neki.

Mert csak.

  1. Hadházy Ákos (naná) hűtlen kezelés és hanyag kezelés gyanúja miatt feljelentette az ismeretlen tetteseket a Legfőbb Ügyészségen, ez meg kiadta a munkát a rendőrség- nek, ahogy kell. A BRFK gazdaságvédelmi osztálya megállapította, hogy:

3.1. Az MTÜ megkapta a pénzt a Miniszterelnöki Kabinetirodától a filmre stb.
3.2. Minderről „semmilyen tájékoztatáshoz nem lehet hozzáférni”.
3.3. A film, a könyv és a kapcsolódó rendezvény „egyetlen médiumban sem jelent meg”.

Mindebből az osztály nevében eljáró Mikó Attila őrnagy azt a „következtetést” vonja le, hogy mindez „bűncselekmény gyanúját nem alapozza meg”.

Mert csak.

  1. Hadházy Ákos (naná) költségvetési csalás gyanújával feljelentette az ismeretlen tetteseket a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV). Erre a napokban a NAV Közép-Magyarországi Bűnügyi Igazgatósága azt válaszolta, hogy bár a költségvetési csalások kiderítése az ő feladatuk, de juszt sem hajlandók ezt kivizsgálni, és átirányítják az ügyet a 3. pontban már eljárt rendőrségre.

Mert csak.

Fügedi Ubul

P.s.: Jelentős a hasonlóság. Híd a munka világából a saját lábon állás felé.

*

Mindeközben a Magyar Turizmus Zrt. (tehát nem az MTÜ) megrendelésére a HG360 Reklámügynökség által forgatott országimázsfilm nyerte el az európai régió díját az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) 21. közgyűlésén.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6918020160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása