A mi Józsefvárosunk

A legeslegnagyobb magyar [235.]

Közismert történelmi anekdoták.

2022. május 25. - Amijo

Nagy István: Kevés olyan termék van,
ami annyira azonos a magyarsággal, mint a pálinka. (Telex

Erősen gyanakszom, hogy Nagy István agrárminiszter már életének első éveiben megismerhette ezt a történetet. Amikor gyermekként azt a bizonyos beáztatott kenyeret kapta, hogy szépen elaludjon...

nagy_istvan2022.jpg

Ti persze nem hallottátok. Ezért aztán nem is tudhatjátok, ki volt valójában a legnagyobb (leghíresebb, legnagyobb befolyású) magyar ember. Méghozzá azért, mert nem idehaza lett igazi nagyság, hanem külföldön. Bizony, Pál volt az, aki kiment Dél-Amerikába, ahol kiválóságát elismerendő inkát faragtak belőle — azt is annyira jól csinálta, hogy ő lett a leginkább.

Ugye, hogy így már ismerős? Ti is hallottatok már a Pál inkáról, nemcsak Nagy István — fogékony periódusában, amikor még egyáltalán nem volt nagy, hanem egészen kicsi volt. Magára gondol, amikor azt mondja, hogy:

Kitüntetett helye van a gasztronómiában és az életünkben egyaránt.

Az ő életében, mármint. Ezért aztán számára:

Kevés olyan termék van, ami annyira azonos a magyarsággal, mint a pálinka.

Ez teremti meg azt a kulturális közösséget, amelyből én kimaradtam. Pedig (amint láthatjátok) én is ismerem Pál történetét...

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6517840491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása