A mi Józsefvárosunk

Ő a köztársasági elnök [133.]

Tehát nem mondhatom, hogy ostoba.

2021. július 13. - Amijo

Látod magad előtt, ahogy Áder János bálabontáskor turizik a kilós boltban és keres egy mások által megunt használt gatyát? (Városi Kurír

De azt mondhatom, hogy ostobaságokat beszél. Ilyen ostobaság pl. a műanyagok helyett a "természetesek" használatát erőltetni, holott előbbieket — amint ezt a mű- előtag is jelzi — éppen az igencsak fogytán lévő természetes anyagok pótlására találták fel.

ader2021.jpg

Fotó: Ladjánszki Máté / Népszava

Ha az összes műanyagot "természetessel" akarnánk helyettesíteni, a kellő mennyiségű ipari növény termesztéséhez, illetve állat legeltetéséhez ki kéne irtanunk gyakorlatilag a teljes szárazföldi növénytakarót. Olyannyira, hogy az "energiaerdőknek", az "energiafű- nek", az olajpálmának, a bioetanol alapanyagául termesztett kukoricának-cukornádnak és egyéb környezetgyilkos elmeficamnak tán már nem is maradna hely.

Viszont az elpusztított természet már nem rombolható, tehát ezzel a további környezetkárosításnak még a lehetőségét is egyszer s mindenkorra megszüntetnénk.

Az ember elgondolkodik, hogy a közt. elnök hivatalába is úgy veszik-e fel az embereket, mint sportriporternek. (Intelligenciatesztet töltetnek ki velük: aki nem éri al a nyolcvanat, alkalmas.) Vagy épp ellenkezőleg, dörzsölt vérprofik dolgoznak ott, de egyfajta össze- esküvésként az elnök lejáratásán. Az eredmény mindkét esetben ugyanaz: a főméltóság nem veszi észre, milyen képtelenségek sorakoznak a papíron, és gondosan artikulálva felolvassa őket.

Tán ők lehettek azok is, aki az írni a negyedik általános szintjén tudó, de doktori dolgozatot kiválóan másoló Schmitt Pál alkotmányozó javaslatába (Kossuth Lajos eredeti jelzős szerkezetét kiforgatva) beszuszakolták azt a veretes mondatot, hogy:

Anyanyelvünk érzelemrokonító forrasztékot létesít magyar és magyar között, éljenek bármely pontján a világnak.

Áder alighanem csak simán átvette őket.

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2116627112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása