A mi Józsefvárosunk

Parkolási reform jön [65.]

2020. december 07. - Amijo

Józsefvárosban is jön a lakossági parkolás reformja. Erzsébetváros után itt is azt tervezik, hogy minimális, havi 900-1800 forintos díjat fizessenek a nem rászorulók az első autó utcai parkolása után. (Telex

parkolas2020.jpg

Miközben Szájerjózsi (printed by Bayer Zsolt) a polgári konzervativizmus és a keresztény- demokrácia jegyében földet ért Brüsszelben – s ugyanazzal a mozdulattal ki is lépett a Fideszből – majdnem lemaradtunk erről a kerületi hírről: 2021 tavaszától a Józsefvárosi Önkormányzat a kerületi parkolási szabályozás átalakítását tervezi. Azt mindenki döntse el maga, hogy ez jó hír, avagy sem…

Mindenesetre Sátly Balázs (a józsefvárosi LMP önkormányzati képviselője, a költségvetési és pénzügyi bizottság elnöke) a következőket írta minap Facebook-oldalán:

Nevezzük nevén a dolgokat. Ma Budapesten és Józsefvárosban parkolási káosz van. Az ingyenes parkolás pedig csak súlyosbítja a helyzetet. Megígértük, hogy megszüntetjük a káoszt, el is készült a vitairatunk, amit Önök is véleményezhetnek.

A józsefvárosiakat kérdeztük az ingyenes parkolásról, a megnövekedett forgalomról, a kerület élhetőbbé tételéről. Nézzék meg, tanulságos válaszok jöttek.

A reform bevezetésével az önkormányzat minimum évi százmillió forintos bevételre számít. 

Más: tegnap volt advent második vasárnapja. Mindmáig sokan tartják magukat ahhoz a régi hagyományhoz, hogy advent minden vasárnapján meggyújtanak egy gyertyát. Tegnap a másodikat.

További szép estét és békés adventet mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8016324934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása