A mi Józsefvárosunk

Mikor és hogyan [52.]

2020. október 27. - Amijo

Matolcsy: Az emberiség történetében új korszak,
Eurázsia kora következik. (via Telex

A 21. század a szabad és autoriter rezsimek közti küzdelem korszaka lesz. Hosszabb távon bizonyosan a szabadságot szerető rendszerek fognak győzni. Ezúttal megint sikerült Magyarország vezetőinek a történelem rossz oldalára állnia. (Magyar átok: Magyarország mindenkori vezetőinek tényleg különös érzékük volt ehhez).

matolcsy2020.jpg

A szabadság ellenségeit a félelem és a bizonytalanság határozza meg: rettegnek saját állampolgáraiktól, rettegnek attól, hogy bizonyos döntéseket saját polgáraik hozzanak meg, ezért inkább ezeket a döntéseket meghozzák helyettük is. Olyan döntésekről van szó, amelyek az ég világon senkinek sem ártanak: arról, hogy a polgárok hogyan gondolkodnak a világról és hogyan rendezzék be saját magánszférájukat.

Függetlenül attól, hogy az autoriter rezsimek mekkora pillanatnyi támogatottsággal rendelkeznek saját – de facto – alattvalóik körében, bukásukat biztosra vehetjük. Nem az a kérdés, hogy meg fognak-e bukni, hanem az: mikor és hogyan.

Marosán Bence Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4416261348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása