A mi Józsefvárosunk

Bérházbéli mindennapok [35.]

2020. szeptember 04. - Amijo

Nos, az alábbi posztot egy éve osztottam meg, amikor épp az egyik, 'demokratikus oldali' képviselőjelöltünk kampányában buzgólkodtam, és az akkori, rövid párbeszédnél ma se tudnám találóbban bemutatni azokat az elképesztően visszás s már-már abszurdba hajló állapotokat, amik ezekben a házakban azóta is uralkodnak.

lakhatas2019.jpg

Tehát idézet egy önkoris bérházban, tavaly ilyenkor (azaz a választások előtt, úgy egy hónappal) lezajlott, rövid párbeszédből, egy kis bevezetővel felvezetve.

(2019 júliusa)

Most, a választási kampányban tett egyik korteskedésem alkalmával zajlott le az alábbi párbeszéd, melyben egy lakó így fakadt ki győzködésemre válaszolva:

-- Haggyá' má' engem a f@szba, öreg, hát asse tudom, hogy most, a szomszédomba valamelyik éjjel beköltözött, háromfős család ki a f@szom lehet

Mire én, nagyokosan:

-- Dehát basszus, mér nem szólsz akkor a vagyonkezelőnek, vagy mi?

-- Má' mér szólnék, bazmeg – volt a válasz – mikor a múltkor is aszonták: ők nem mongyák meg egy lakónak, hogy ki lakik a lakásokban.

-- 'Dehát abban, tizenöt év óta, nem is lakik senki' – folytatta egyre elképedettebben a lakó az Illetékesnek erre a szigorú ellenvetésére – de ezt ők már tán meg se hallották, s egy legyintéssel le is zárták a témát – fejezte be "helyzetjelentését" az ottani állapotokról a lakó.

Budaházy Gusztáv

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7916190552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása