A mi Józsefvárosunk

A módszer nem változott [20.]

2020. július 19. - Amijo

Öt éve, 2015 tavaszán magánszemélyként Benga-Oláh Tibor szervezett spontán tüntetést a HVG székháza elé. Ahová bérelt busszal szállították az öntudatos polgárokat, hogy véleményüket kifejezve tiltakozhassanak a "rasszista internetes lap ellen”. Tegnap pedig nagyjából százan tüntettek a polgármesteri hivatal előtt. Ahová túlnyomórészt vidékről (Jászkisér, Monor, Szolnok), kisbuszokon szállították a demonstrálókat, hogy a drogok, a romlott hús és Pikó András ellen tiltakozhassanak.

tuntetes20200718.jpg

Fotó: Józsefváros újság

Hosszabb beszámoló minderről itt olvasható a Józsefváros újságban, de a tüntetésről videóriportot is készítettek, amiből – többek közt – megtudhattuk, hogy

  • a tüntetők között volt, aki nem beszélt, vagy úgy csinált, mintha nem beszélne magyarul, 
  • volt, aki nem értette, hogy miért épp Józsefvárosban tüntet, és csak az interneten látott hirdetésre jelentkezett, 
  • mások pedig elmondták, hogy vidékről érkeztek.

… a közös problémáink megvitatása és megbeszélése nem így kell, hogy történjen: szétszórt fecskendőkkel, melyeket aztán a munkatársaink szednek össze és olyan ideutaztatott, szegény vidéki romákkal, akiknek fogalmuk sincs arról, mi történik Józsefvárosban. (via Pikó András + videó)

Ezen a mostani tüntetésen (éppúgy, mint 5 éve) szinte csak romák vettek részt. Spontán. Akkor Tóta W. és a HVG ellen. Most a romlott hús és Pikó ellen. Szintén spontán.

A módszer semmit nem változott.

P.s.: Külön érdemes megnézni a Pikónál fentebb belinkelt videót is, amelyet az egyik tüntetés-szervező készített és töltött fel a Facebook-ra. Tanulságos.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7816037072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása