A mi Józsefvárosunk

972. Maratoni ülés volt (3)

2020. február 29. - Amijo

Igen, már megint. Február 27-én, csütörtökön ugyanis Józsefváros képviselőtestülete megtartotta 2020. évi 2. rendes ülését, amely reggel 9 órától egészen másnap hajnali 1:50-ig tartott. Merthogy kissé nehézkes a közös munka a kerületi Fidesszel. De a szép hosszú, több mint 16 órányi vita és ülés után végül csak megszületett a kerület idei költségvetése. Amit persze a Fidesz-frakció nem fogadott el.

testuleti20200227.jpg

23 óra 42 perc - Költségvetési vita. Reggel 9 órakor kezdtünk. (Szili-Darók Ildikó)

Pikó András ezt írta másnap a maratoni ülésről:

Tegnap, 17 órás testületi vita után Józsefvárosi Önkormányzatának képviselőtestülete elfogadta a kerület ez évi költségvetését. Ez a költségvetés a felelősség költségvetése, mert véget vetünk az előző években tapasztalható vagyonfelélésnek és elkezdjük végrehajtani a választási programunkat.

Ennek megfelelően a költségvetés főbb hangsúlyai nem okozhatnak senkinek sem meglepetést: a legtöbbet lakhatásra, köztisztaságra és közbiztonságra költünk, valamint tovább erősítjük az önkormányzat részvételi működését. Október 13-án erre kaptunk felhatalmazást, erre szavazott a kerület többsége.

Ez a költségvetés az első, legfontosabb lépés, de sorra jön a többi is. Áprilisban a zárszámadás után derül ki mennyi pénzmaradány áll majd rendelkezésünkre az eddigi és új célok finanszírozására, a józsefvárosiak szolgálatára. Felelősen, jó gazda módjára fogunk dönteni erről is.

A munka most kezdődik igazán.

A beterjesztett költségvetésben a leghangsúlyosabb területek: 1.) a lakhatás, 2.) a köztisztaság, valamint 3.) a közbiztonság. Az ülésről készült videót a szokott helyén, az Önkormányzati TV oldalán lehet megnézni; Vörös Tamás önálló, most már ellenzékiként előadott fura adatokkal tarkított műsora külön figyelmet érdemel…

További szép estét, kellemes hétvégét mindenkinek!

P.s.: Előző nap a Fővárosi Közgyűlés megszavazta Pikó András előterjesztését, amely szerint egy évig ingyen parkolhatnak a kerületi parkolási igazolvánnyal rendelkezők a II. János Pál pápa téren, a Luther utca 4. előtt, a Fiumei úton és az Orczy úton. (Megj.: A fenti közterületek a főváros tulajdonában vannak és a hatályos jogi szabályozás szerint eddig díjköteles területeknek számítottak. Tavaly októberben a távozó parkolási igazgató szó- beli utasítással arra kötelezte a parkolást intéző külsős céget, hogy 2020-tól kezdjék el a parkolási díjak beszedését a fenti négy területen.)

***

Válaszoltunk a Fidesz-KDNP 59 db kérdésére, mely arra vonatkozott, hogy miért nem valósítjuk meg a teljes programunkat ebben az évben. Keresik a költségvetésben az összes ígéret teljesülését. Sajnos nincs benne. A programot 5 évre vállaltuk. A most beterjesztett költségvetés az alapműködést fedezik. A maradványelszámolás után látjuk azt, hogy idén mit sikerül megvalósítani. (via Szili-Darók Ildikó)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6215497668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása