A mi Józsefvárosunk

875. Mert konzultálni jó?

2019. május 10. - Amijo

És igen, itt van, megjött, tegnap hozzánk is megérkezett az a levél, amelyben Sára Botond kerületi konzultációra invitálja a "Tisztelt Józsefvárosi Polgár"-okat. Az önkormányzat tíz kérdés alapján akarja feltérképezni azokat a problémákat, amik bosszantják a kerületben lakókat. A kérdőívvel együtt válaszboríték is jött „elsőbbségi” jelzéssel, de aki nem akar levelezni, az azt  önkormányzat oldalán is kitöltheti.

konzultacio2019-4.jpg

A hajléktalanoktól a kukákig meg a zavaró külföldiekig minden van benne, ami szemszáj- nak és az önkormányzatnak ingere. Május 24-ig válaszolhatunk többek közt arra is, hogy zavaró-e a dohányboltok előtti italozás, meg hogy elég tiszták-e a járdák, illetve legyen-e több és nagyobb kuka. De van olyan kérdés is, hogy

egyetért-e Ön azzal, hogy az önkormányzat kiemelten kezelje a Józsefvárosba érkező külföldiek által elkövetett olyan cselekményeket, melyek zavarják a józsefvárosiak nyugalmát?

Vagy hogy

egyetért-e Ön azzal, hogy büntetlen előélethez kellene kötni az önkormányzati lakásbérlést, a bérházak nagyobb rendje érdekében?

De a hajléktalanok sem maradnak ki a szórásból, sőt, az őket segítő szervezetek sem – de a kérdőív alapján eltüntethetők akár az ételosztók is. Viszont olyan kérdés, hogy legyen-e több nyilvános – és nyitva is tartó – vécé, olyan például nincs. És azt sem találtam, hogy lehessen-e az óvodákban aláírást gyűjteni a kormány támogatására.

De ne legyünk elégedetlenek, minden mégse férhet bele egy kerületi konzultációba. Mindenesetre most megjött, itt van, tessék, vigyék, konzultáljunk!

LaMa

P.s.: Miután az összes sunyi hajléktalanozós, migráncsozós kérdés bekerült a csomagba, árulja már el nekem valaki, hogy az online világ problémái hogyan is keveredtek a kérdé- sek közé? Arról nem is beszélve, hogy van jó pár olyan kérdés, amit az önkormányzatnak már régesrégen saját  magától meg kellett volna oldania, és nem most kérdezősködni róluk tágranyílt, csodálkozó szemekkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2114819552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása