A mi Józsefvárosunk

850. Egy sarokkal odébb

2019. február 24. - Amijo

A sorosozás nem az értelmiségnek szól. Az értelmiség ne érezze magát idegesítve. Azt már lehet mondani, hogy a népet nem szabad butítani, de ez nem biztos, hogy teljesen igaz lenne. (Náray Szabó Gábor, a Professzorok Batthyány Körének elnöke, akadémikus) 

Az Illés és a Kőris utca másik sarkán – szemben az előző posztban tárgyalt, talán most majd beépülő telkekkel meg az Illés-házzal – szintén áll egy lepusztult, évtizedek óta üres, jobb híján parkolónak használt telek. Melyet mára hírtelen ellepet a szemét. Manapság ugyanis így néz ki az Illés-Kőris-Práter utca kereszteződése:

illes_koris1.jpg

illes_koris2.jpg

Fotók: C8 - Civilek Józsefvárosért

Dehát nem szimbolikus ez a plakát, már önmagában is? A lepusztult kis sarki terecskén, romhalmaz épületekben meghúzódó nyomortanyák kellős közepén, egy ilyen plakát? Hát kell nagyobb és kiáltóbb ellentmondás ennél ott, ahol büszke táblák hirdetik, hogy a projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg? (Budaházy Gusztáv)

Jó lenne, ha a most kezdődő lomtalanítás során kitakarítanák innen is a gyűlöletkeltő sze- metet, hazug limlomot. Ősszel pedig egész Budapestről.

P.s.: Az Orczy-negyed rehabilitációjára szánt kétmilliárd forintot az EU fizeti, a plakát- kampány többszörös költségét viszont mi, adófizetők. (C8 - Civilek Józsefvárosért)

***

Idén a lomtalanítás a VIII. kerületben február 24-től március 1-ig tart. Mivel közte- rület-szennyezési szabálysértést követ el az, aki nem a megjelölt időpontban készíti ki a lomokat, ezért csak a házakban kihelyezett, ill. a postaládába dobott hivatalos tájékoztató levélben megjelölt napon, 18 óra után készíthetik ki a lomokat a lakosok. (Megj.: A kormány már idejekorán kipakolta a sajátját...)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9314651693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása