A mi Józsefvárosunk

819. Üzent a gyerek, megint

2018. november 24. - Amijo

Igen, még mindig Londonból. Már több mint három éve, hogy fogta batyuját a legkisebb gyerek, és elhúzott Angliába. Azóta is ott dolgozik és boldogul – éli a sokkal élhetőbb kinti életet. De néha (gyakran) eszébe jut az itthon, például most is, amikor belinkelte az alábbi videót – angolul tudók előnyben:

A hajléktalanság bűncselekmény lett Magyarországon... megint. Mit jelent az, hogy a becslések szerint 30 000-50 000 ember él az utcán egy európai országban? (via NowThis World)

A videót alig egy hete tették fel a Facebook-ra, mára majdnem másfél millióan nézték meg. Ez hírünk a nagyvilágban, mi vagyunk Európa közepe, ahol az európai civilizáció véget ér.

Ez az egyik oka annak, hogy elhagytam Magyarországot, és miért nem akarok visszamenni oda. Kib@szott szomorú.

– fűzte mindehhez a gyerek.

Apa meg azóta is csak zenél, ja, egyre szélesebb jókedvében, és ma is csak remélni tudja, hogy a kölyöknek Angliában jobb – sokkal jobb – és szabadabb, sokkal szabadabb az élete, mint idehaza.

a Szerk.

***

Nincs egyetlen csepp könny. Boldogság van és egység. Erős kormány, nemzeti össze- tartozás van. Közakarat van, fejlődő középosztály, biztonság, jövő. Stadionok, helyben dolgozó gazdáknak jutó földek. Majdnem-teljes foglalkoztatás van. Minden gyermek jól lakik és jóllakik, épül-szépül kis hazánk. Jó itt, ahol nincs irigység és eszébe sem jut senkinek megkérdezni: miből vette a kizárólag állami fizetésért dolgozó ifjú politikus a harmadik százmilliós villáját, miből vette a másik politikus felesége a birtokká összegyúr- ható földterületeket, miből a milliós festményeket. Nem kérdezünk ilyet, mert minden rendben az országban. Egységesek vagyunk, elfogadóak, befogadóak. Jó itt. (Edgar Swan)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4614391128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása