A mi Józsefvárosunk

502. Testületi ülés volt (9)

2016. április 21. - Amijo

Ma – ahogy az előző testületin megígérték – rendkívüli testületi ülés volt. Szóba került az Orczy-kertben zajló fakivágás, de ez nem került napirendre. A napirenden olyan témák szerepeltek, mint a bölcsődei dolgozók bérrendezése, a káptalanfüredi gyermeküdülő épülése-szépülése és a Rezső tér egy részének átnevezése. Egyúttal újfent megtudhattuk az is, hogy mostani rendkívüli után május 5-én már rendes testületi ülés lesz. (Itt lehet megnézni a mostani ülésről készült felvételt, jó szórakozást!)

ferencz_orsolya2016.jpg

Virág Tamás megint írt a 8ker fb-oldalára egy szívhez szóló szubjektív beszámolót mind- erről, ebből mi most csak két pici részt emelnénk ki (a teljes írás meg itt olvasható).

  1. Előbb a Káptalanfüredi gyermeküdülős előterjesztéshez hozzászóló Ferencz Orsolyát, mert őtet meg lenyűgöző képzavarait nagyon bírjuk: "… döbbentem hallgatom azt, hogy az ellenzék egyöntetűen keresi a kákát a csomón akkor, amikor..." - majd nem fejezi be a mondatot, egy másikba kezd, követhetetlen.
  1. És még a beszámoló legvégét: 11:13 Nem ért véget, de nincs értelme tovább figyelnem, mentális épségem megőrzése érdekében lekapcsolom ezt a cirkuszt. Illetve sajnos csak a közvetítését tudom.

Megnézve a felvételt, csak egyetérteni tudunk Virág Tamással. Szá-nal-mas.

***

Matolcsy György szerint a magyar állam vezetőit jól meg kell fizetni. A jegybankelnököt Bárándy Gergely kérdezte az ötmillió forintos fizetéséről. Szerinte megérdemli. És Ön szerint? Aztán, hogy el ne feledjem, itt van még ez is, illik az előző 5 millás fizuhoz: Ha nem számoljuk a szegényeket, akkor azok nincsenek - 2015-ben a létminimumnál alacsonyabb jövedelemből élt a lakosság 41,5 százaléka – állapította meg a Policy Agenda a Magyar Szakszervezeti Szövetség megbízásából készült tanulmányban. Merthogy a jobban teljesítő Magyarországon úgy döntött a Központi Statisztikai Hivatal, hogy 2014 után már nem ad ki arra vonatkozó adatokat, hogy mekkora a lakosságon belül a szegények aránya. Ezek után: további szép estét! (Camara-Bereczki, Magdolna-negyed)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr328651792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása