A mi Józsefvárosunk

372. Megkérdem, meg én!

2015. május 22. - cbfm

03.jpgTegnapelőtt jelent meg egy cikk az Origón a kilakoltatásokról. Ebből – többek között – kiderül, hogy március óta az adósságaik miatt száznál is több budapesti család kerülhetett az utcára önkormányzati ingatlanokból. Megkérdezték a 23 kerületet és a Főpolgármesteri Hivatalt minderről, érdeklődtek a tervezett és végrehajtott kilakoltatások számáról és arról is, hogy mekkora adósságot halmoztak fel a nem fizető bérlők.

A fővárosi kerületek közül csak nyolc válaszolt, főként azok, akiknél nem volt kilakoltatás, vagy csak minimális számban. "Józsefváros közérdekű adatigénylésnek minősítette a kérdéssort – próbálkoztunk ebben a formában is, egyelőre eredménytelenül" – áll még a cikkben. (Bódis Lajos adatigénylése nyomán a tavaly év végi számok már ismertek.)

kilakoltat1.jpg

Így aztán úgy gondoltam, a következő bizottsági ülésen képviselői kérdésként felteszem majd, hogy tessék már mondani, az idei évben hány családot lakoltattak ki? Erre (talán) kötelesek lesznek válaszolni...

CBFM - Józsefváros, Magdolna negyed

***

Az Origóhoz beérkezett válaszok és saját információik szerint a kerületi és fővárosi tulajdonú lakásokból március vége óta: 

  • 45 családot vagy egyedi bérlőt lakoltattak ki.
  • Legalább 47 esetben elkerülhetetlen a végrehajtás.
  • 56 bérlőnél felfüggesztették vagy halasztották a kilakoltatást.

Az adatok csak a töredékét teszik ki a teljes képnek, de ezek alapján sejthető: másfél hónap alatt 100-nál is több fővárosi család kerülhetett az utcára a felhalmozott adósságok miatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr227482980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása