A mi Józsefvárosunk

268. Józsefváros rendje

2014. november 13. - cbfm

06.jpgKiosztották a "Józsefváros Rendje" kitüntetéseket – írja a hivatali oldal. Sára Botond alpolgármester három meghatározó intézkedést emelt ki: A Négy Tigris piac bezárását, a Kék Pont bezárását, és a térfigyelő kamera-rendszer fejlesztését. No, akkor – a teljesség igénye nélkül – itt van egy kis olvasgatnivaló az alpolgármester úrnak, mondjuk a Kék Pont bezárásának témaköréhez.

De a többi "meghatározó intézkedés” is megérne egy misét. A nagy sikerre való tekintettel.

sara_botond2014-1.jpg

Ezek lennének, csak az utóbbi időszakból:

 CBFM - Józsefváros, Magdolna negyed

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr886894717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vajdapeterutca 2014.11.15. 15:11:01

Szerintem lassan eljön az ideje, hogy tisztázzátok a viszonyukat a kerületi MSZP elnökéhez.

Független baloldali lapként kiválónak tartom a munkátokat.

A kerületi MSZP-hez közelálló blogként viszont katasztrófa, sőt ennél rosszabb:

Egyrészt, a szerkesztő és a mára egyetlen aktív politikus, CBFM kritikus anyagok sokaságát teszi fel (meg kell mondani, ezek konkrét önkormányzati intézkedéseket ritkán igényelnek).

Másrészt, a befolyással, tisztségekkel, kiemelkedően magasnak számító az önkormányzattól származó jövedelemmel, a szuperellenzéki státusz igényével rendelkező Komássy Ákos pártelnök a polgármesterrel való exkluzív egyeztetést és a konfliktusos ügyekben a hallgatást vagy az önkormányzattal való kritikátlan egyetértést választja.

Összképnek ez nagyon rosszat sejtető sajnos.

Amijo 2014.11.15. 15:25:29

1. Független baloldali lapként...
2. A kerületi MSZP-hez közelálló blogként...

Esetleg kerületi MSZP-hez közelálló, független baloldali lapként?...

vajdapeterutca 2014.11.15. 22:47:47

@Amijo:

Ha magatokra húzzátok a pártot, akkor nagyjából megmutatjátok, kikből áll. Nyilván nem teljesen pontos az ebből alkotható kép, de elég ideje van már ez a kirakat, hogy a tévedés se legyen nagy.

Az látszik, hogy a kerületi MSZP-nek 5 vagy 6 tagja van:

- a szerkesztő (ők talán ketten vannak), aki szerkeszt és ír,

- CBFM, az egyetlen önkormányzati tisztséget viselő szocialista, akiről lehet látni, hogy kapcsolatot tart a lakókkal, és az egyetlen, akitől tart a polgármester,

- Komássy elnök, aki a fogadóóráját nem látogatja, a kesztyűgyári információs ügyeletről elfeledkezett, ezek helyett a polgármesterrel szeret egyeztetni, a polgármester egyáltalán nem tart tőle, kérdésekre itt általában nem válaszol, ha mégis előfordul, és számonkérik az ellentmondásait, elmenekül,

- Szili Balázs, aki a másik önkormányzati tisztséget viselő szocialista volt, akitől tartott a polgármester, a képviselősége idején a legszínvonalasabb munkát végezte, ám a párton belül háttérbe szorult,

- Körmendi Attila, aki jó képességű és elképzelésekkel rendelkező embernek tűnik, de még nem világos, fog-e csinálni valamit.

Van még Jóvér Béláné és Pomázi Dániel, akikről onnan tudni, hogy valódi és élő személyek, hogy szerepelnek a teljesítésigazolásokban, amelyekkel szakértői pénzeket vesznek fel.

Tudok nemrég kilépett tagról, aki önkormányzati tisztséget viselt, szeret és tud írni, de a pártban soha nem merült fel, hogy nyilvánosan politizáljon, erről a blogról tőlem hall először, azt mondta.

Több józsefvárosi szocialista vagy nincs, vagy nem érdekli őket a közélet, vagy úgy gondolják, mint Komássy Ákos, hogy a polgármesterrel érdemes a háttérben tárgyalni, és nem szükséges nyilvánosság. A fényképekről látszik, hogy évente egyszer-kétszer meghívnak pártvezetőket, és hogy szeretnek kártyázni a párthelyiségben.

(A helyzet attól nem jobb, hogy más pártoknak szerkesztőjük és CBFM-suk sincs, a helyi vezetőik pedig szintén nem szeretik a nyilvánosságot.)

vajdapeterutca 2014.11.17. 00:17:07

@Amijo:

Na, tényleg megtudtam, ami érdekelt a Szocialista Pártról, és bőven elmondtam, amit akartam. Köszönöm a tanulságokat, hivatkozom rá máshol. Ha lehet, ne töröljétek, és ne hagyjátok töröltetni se, mint a másikat, ami elnyelte a kerület sokéves közéleti történetét.

Biztosan vannak egyenként rendes emberek a pártszervezetben - mindenütt vannak -, és ez a blog is sokszor jó. Közös célt és közös akciót én egy ideje lámpással sem találtam ebben a szervezetben. A Komássy Ákos megélhetésének előmozdítása, az közügyként eladott magánügy, máshol lesz róla mondanivalóm, itt már nincs kinek.

Lelépek, szóljon rám bárki megrovólag, ha netán visszajönnék, szégyen volna.

Amijo 2014.11.17. 15:35:04

@vajdapeterutca: "Lelépek, szóljon rám bárki megrovólag, ha netán visszajönnék, szégyen volna." Szerintünk nem, és sajnáljuk... :(
süti beállítások módosítása