A mi Józsefvárosunk

213. Kék Pont - vége!

2014. augusztus 28. - Amijo

07.jpgKedden bezárt a Kék Pont Alapítvány józsefvárosi tűcsere programja. "Nagyon szerettünk Józsefvárosban dolgozni, rengeteget tanultunk itt és nagy terveink voltak még. Szomorúak vagyunk attól, hogy így alakult, de így kellett döntenünk, mert ilyen körülmények között nem tudtunk tovább felelős és biztonságos munkát végezni, működésünk ellehetetlenült” – írja a józsefvárosi tűcsereprogramot működtető Kék Pont alapítvány.

Egészen pontosan a programot eddig működtető alapítvány, mostantól ugyanis – itt a kerületben – a programnak hivatalosan is vége. A szervezet szerint “az állandósult önkormányzati támadások, a lejáratási kampány és a különféle ellehetetlenítési kísérletek mellett a január óta tapasztalható forgalom-emelkedés és a súlyos forráshiány” miatt kell leállítani a programot.

kekpont_kaiser.jpg

Kaiser képviselő úr a Kék Pont ellen szervezett pszeudócivil tüntetésen

Bár a program fennmaradására szerintük azért is szükség lett volna, mert idén az Országos Epidemiológiai Központ  által megerősített eredményt közlő HIV kampányszűrésen 2006 óta először pozitív leletet regisztráltak. Közleményüket ezzel zárják: a Kék Pont megy tovább. Folytatjuk munkánkat a békásmegyeri és ferencvárosi ambulanciáinkon és a Biopolitikai Műhelyünkben, bízva abban, hogy a jövőben is sikerül progresszív szakmai programokat létrehoznunk egy majdani józan  és őszinte, képmutatások nélküli drog- és szenvedélypolitika reményében! (A témáról bővebben például itt olvashatunk...)

***

A tegnapi testületi ülésen is szóba került a tűcsere-program, illetve a Kék Pont. Ferencz Orsolya újfent kifejtette (mert ő ért hozzá), hogy a Kék Pont csőd, a valódi cél a probléma megoldása, a drogbeteg leszoktatása, nem pedig álhumán megoldásokkal való kísérletez- getés, különben is egy szűk csoport már évtizedek óta dogmatizálja a drogkérdést. Pont.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr806645903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása