A mi Józsefvárosunk

210. A pápa strandja

2014. augusztus 25. - SziliBalazs

02.jpgAmikor kitör a meleg – már amikor kitör pár napra – akkor lázasan keressük a hűsölés lehetőségét. Mert a hideg ellen lehet védekezni, a meleg ellen nem. Árnyékot, vizet vagy mindkettőt nekünk! Először árnyékot, arra van nagyobb esély, aztán vizet, hiszen az lenne az igazi, de hát menjünk a Palatinusra? Nem. Pesten aki teheti, az menjen le a 4-es Metró hűvösébe, utazzon egy kicsit, aztán jöjjön fel, csússzon le a csúszdán!

És pancsi, pancsi, keresztül kasul a vízben! Néha azért emelje fel a kisgyerekét, mielőtt kiinná, a vizet, zavarja ki a kutyát, mert az meg képes belevizelni! Miután ez megvolt, vegye tudomásul, hogy nem Csillaghegyen van, nem a Római parton, hanem Józsefvárosban, a II. János Pál pápa téren! A jóisten segítségünkre sietett és mindent nagyjából egy helyen tálal.

papa_ter1.jpg

Mielőtt azonban kint leszünk a vízből, még vegyünk részt a medence átlábalási versenyen és utána élvezzük a természet lágy ölét, mielőtt továbbindulunk. De előtte gombázzunk is kicsit: szedjünk magunkra bőr- vagy körömgombát és fertőzzünk felül néhány kezdődő fertőzést. De most komolyan: kell ez ide, vagy csak valami öncélú Metró-mutogatásról szól az egész? Egyetlen hivatalban sem gondolták, hogy ennek ez lehet a vége?

papa_ter2.jpg

papa_ter3.jpg

(Fotó: index.hu)

A tiltás olaj lenne a tűzre: jönnének a fertőtlenítők, tilalmi táblák, büntetéssel való fenyegetések és mindennek vége! Mert például nincs olyan szép zöld tér fővárosunkban, amit ne szelne át egy partizán gyalogösvény – FŰRE LÉPNI TILOS – amit a praktikus járókelők ne „jártak” volna ki. El tudjuk képzelni, hogy ha betiltják a pápa tér strandját, akkor többet nem fog vízbe merészkedni senki?

Ugyan már! Ádám és Éva nem azért ettek a tiltott almából, mert arra volt gusztusuk, hanem mert meg volt tiltva! Az ember azóta is ilyen. Mark Twain szerint öreg hiba, hogy nem a kígyótól tiltották el őket, mert akkor azt ették volna meg. Ha az állomás tervezője strandra kapott volna megbízást, metrómegállót vagy repülőteret tervezett volna, és ha metrómegállót, akkor vízi paradicsomot. Mert a változatosság gyönyörködtet.

Szili Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr516633689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása