A mi Józsefvárosunk

20. Teleki tér, sejehaj

2013. május 06. - Amijo

Tavaly óta szokásommá vált, hogy hetente legalább egyszer elbattyogok a Teleki téri rommezőhöz – jaja, a volt piac helyére gondolok –, hogy megnézzem, történik-e már valami érdemi. A múlt héten amúgy is beköszöntött a jóidő, éljen, éljen, hurrá! – újabb séta, hátha tényleg van valami változás. És volt! Két markológép a placc közepén, hatalmas, kiásott betontömbök, itt-ott gödrök. Séta tovább a LIDL felé, a pakoló tele, pezseg az élet, vásárlók ki-be. A közeli foghíjtelken – a rommezőn és a markolókon túl – ott az ideiglenes piac konténerhalma, tök üresen. Ponyvával letakart pultok, vásárló sehol. Itt próbálnak túlélni a Teleki téri árusok. Már akik egyáltalán megmaradtak...

piac201304.jpg

Pedig ha jól emlékszem, azt ígérték, hogy az új piac egyszerre nyílik meg a LIDL áruhá- zával. Még 2012 őszén írta a magyarnarancs.hu: “Októberre ígérte az új Teleki téri piac nyitását az önkormányzat – ám máig nem volt egy kapavágás sem.” Nos, az önkormányzat épp csak annyit tett, hogy gány módon ledózeroltatta a piacot, hogy a LIDL belekezdhes- sen az építkezésbe. Csakhogy az önkormi bénázása miatt „a közös tetőépítés elmaradt, ezért most a LIDL perli a kerületet.” – írta ugyanakkor ugyanott a magyarnarancs.

Emlékszünk, ugye: a polgármester 2011 augusztusában a piac egy évvel későbbi megnyi- tását jelentette be nagy csinnadratta közepette. 2012 májusában már úgy nyilatkozott – kevésbé fényes körülmények között –, hogy csak augusztusban kezdődnek el a munká- latok. Persze a késlekedés miatt az árusokkal kötött szerződést is módosítani kellett egy évvel későbbre, 2013. május végére.

teleki_lidl1.jpg

Mindeközben a megmaradt piacosoknak az önkormányzat számláján áll a pénzük, merthogy előre ki kellett fizetniük a helyük tízéves bérleti jogának tíz százalékát. A Magyar Narancs akkoriban arról is beszámolt, "hogy a bérleti díjak felső határa 2,5 millió forint volt, így az önkormányzat kasszája körülbelül 50-60 millió forinttal gyarapodott."

Az új Teleki téri piac – ha végre valahára, valamikor megépül – az ígéretek szerint ötezer négyzetméter lesz. A kerület vezetése – saját állítása és honlapja szerint – elkötelezett a Teleki tér újjáépítésében. Józsefváros Önkormányzata ezen túl a tér tágabb környezetének teljes rendezését, közterület-fejlesztését is tervezi.

A piacosok meg boldoguljanak, ahogy tudnak…

***

Miskolci cég építi a Teleki téri piacot

Budapest, 2013. április 12., péntek (MTI) – Nettó 423,9 millió forintért, az összességében legelőnyösebb ajánlattevő, a miskolci székhelyű FK-Raszter Zrt. építi fel a főváros VIII. kerületében lévő Teleki téri piacot – az eredmény a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

teleki_lidl2.jpg

A Józsefvárosi Önkormányzat nyílt közbeszerzési felhívására hat ajánlat érkezett. A becsült ellenérték nettó 435 millió forint volt. Az értékelésnél az ár 70 súlyszámmal szerepelt, a vállalt kötbér súlya 20, a jótállási időé 10 volt. A nyertes ajánlat egyúttal a legolcsóbb is volt, a legdrágább ajánlatban 489,9 millió forint szerepelt. A nyertes ajánlatot követő legkedvezőbb ajánlatot a szegedi KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. adta be. Ajánlatot tett még a budapesti Prím Építő Kft., a Jánosik és Társai Kft., továbbá a BAU-VIP Generál Kft., illetve a soproni Stettin-Hungaria Magas- és Mélyépítőipari Kft.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr655287107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása