HTML

A mi Józsefvárosunk

Budapest egyik pesti oldalon fekvő kerülete, nevét II. József után kapta 1777-ben. Területe 6,85 km², lakossága 71. 642 fő.

Facebook oldalunk

Utolsó szavak

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg a blogra felkerült összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2019.01.14. 17:11 Amijo

836. Közérdekű adatigénylés

Címkék: gundel orbán viktor közpénz adatigénylés

Olcsón 1 Gundel-menüt margójára;
csak hogy ne teljesen hülyén haljunk meg. 

Megtudtam, hogy a pályázaton kiválasztott Gundel havi 2,5 millió Ft-ot fizet a "menza" üzemeltetéséért.

Tisztelt Miniszterelnöki Hivatal!
Szíveskedjenek tájékoztatni engem és a többi érdeklődőt arról is hogy: mekkora forga- lomra (havonta átlag hány étkezésre) számítanak ezért a pénzért?

gundel.jpg

Ezzel eloszlathatnák azt az emésztő gyanút, hogy itt nem valamiféle üzletről van szó, ha- nem arról, hogy a Gundel jogkerülő módon támogatja a miniszterelnököt és környezetét. Mivel ez tiltott ajándék elfogadása lenne, legyenek olyan szívesek, és kérjenek számve- vőszéki vizsgálatot önmaguk ellen. Ha ez kideríti, hogy a Gundel üzleti terve reális és az üzem várhatóan nyereséges lesz, ez messzemenően tisztázná önöket mindenféle alantas gyanúsítgatásoktól.

Egyúttal reklámozhatnák is ezt a csodálatos üzleti konstrukciót, és ha ez tömegessé válna, tetemesen javíthatná a miniszterelnöknél egyszerűbb magyar emberek életszínvonalát (míg az ő anyagi helyzetében gyakorlatilag édesmindegy, hogy ezt a ˇmen- zaárat" fizet-e vagy ennek tízszeresét, mint az ilyen adagokért más vendéglátó helyeken szokás.

Úgy vélem, egyértelmű, hogy valóban ez a köz érdeke!

Fügedi Ubul

P.s.: Íme, kiderült, a szerződés a rendezvényekre is érvényes; a teljes értéknek csak egy töredéke a menza. A Gundel szabadon túlárazhatja azokat, és ennek fejében Magyarország leggazdagabb embere spórol napi párezer forintot az ebédjén. Ráadásul lesz vmiféle külön szerződés arról, hogy ne kelljen lemennie enni a plebs közé, hanem fölviszik neki a kaját. Erről még nincs semmiféle papír, csak arról, hogy ezt se ő fizeti, hanem mi, adófizetők, el- végre egyfajta vis maior, hogy "nincs ideje lemenni".

Ugyanis éjjel nappal dolgozik értünk, adófizetőkért.

***

Valahogy éreztük, hogy nem az olcsó somlóin van a hangsúly: Nem a menza a jó üzlet, hanem az állami catering. A Miniszterelnökség menzájának üzemeltetése önmagában nem nyerő, de az állami rendezvények cateringjével együtt, már jó üzlet lehet.  Bár utóbbira egyelőre még nem szerződtek. Ja, és akár 10 évig is működhet a Gundel menzája a Minisz- terelnökségen.

Szólj hozzá!

2019.01.11. 19:30 Amijo

835. Szégyen!

Címkék: rasszizmus plakát gyűlöletkampány Józsefváros

Pár napja már feltettem az fb-oldalamra az alábbiakat, most pedig itt a blogon is megosztom, mert szégyen-gyalázat, ami történt!

cbfm_plakat2019.jpg

A mai napon – feltételezhetően a kora reggeli órákban – antiszemita felindultságból az első képen látható módon összefirkálták Vámos Miklós és Koncz Zsuzsa nemrég megjelent könyvének plakátját Józsefvárosban, a Muzsikus Cigányok parkja egyik buszmegállójában. Kötelességemnek éreztem eltűntetni a gyűlölködő firkákat!

Szomorú és egyben felháborító, hogy újra – az utóbbi években egyre gyakrabban – ilyesmivel találhatja magát szemben az ember Magyarországon. Az különösen fájó, hogy otthonomban, Józsefvárosban, abban a pesti kerületben, mely mindig is sokszínűségéről és befogadó légköréről volt ismert történt meg ez. Az utóbbi évek embert az emberrel, magyart a magyarral szembefordító gyűlöletpolitikájának lenyomata ez is. Szégyen!

2019. január 8., 18:13

Camara-Bereczki Ferenc Miklós (CBFM) – Józsefváros, Magdolna negyed

***

Azért, hogy az ilyen csillagot valakinek az arcmására pingáló patkányok elő mertek bújni a nyirkos kövek alól, az Orbán-kormány rengeteget tett. Minden rohadt sugalmazásukkal, gyáva célozgatásukkal, a közpénzből zabáltatott, egyértelműen pártpropagandát folytató mocsármédiájukkal együtt. (Swan Edgar / Kolozsvári Szalonna)

Szólj hozzá!

2019.01.08. 19:30 Amijo

834. Olcsón 1 Gundel-menüt

Címkék: gundel orbán viktor szegénység hvg.hu pikó andrás sára botond

Minőség és tradíció / Quality & tradition (Gundel Étterem) 

A hvg.hu írta meg elsőként, hogy a Gundel Étterem üzemelteti a filléres menzát Orbán hivatalában. A Miniszterelnökség a cikk megjelenése után sietett mindenkit megnyugtatni, hogy nem urizálnak, merthogy a hely a városligeti árak tizedéért adja ételeit – és ezzel a budai Várban található legolcsóbb étkezde lett. Megjegyezném, hogy szerintem az egész városban sem lehet ennél olcsóbban megebédelni, még önkiszolgálóban sem...

orban_gundel.jpg

Zúdul is rendesen a virtuális népharag a Miniszterelnökség várbeli menzáját üzemeltető Gundel étteremre, miután megírtuk, mennyire olcsón étkezhetnek itt a kormányzat emberei. Mindez azért is tanulságos, mert a kommentekben sorra köszönnek vissza az elmúlt időszak legfontosabb politikai kérdései, így sokan túlórázás miatt akarnak rendelni "a karmelita menüből". És mint hozzáteszik: majd 3 év múlva fizetnek. Más a gyereket fizetné be, de akad, aki egy hajléktalannal térne be egy 300 forintos ebédre. (HVG)

Illő tisztelettel kérdezném: hogy a büdös francba van az, hogy akik havi 1 milliót keresnek, azok ennyire nyomott áron, életvitelszerűen 300 forintért zabálhatnak csülkös bablevest ott fent a királyi várban?!

Mert a vagyonnyilatkozatuk alapján ezek szegényebbek, mint a templom egere, tiszta szenvedélyből dolgoznak csak, puritán életet élnek, és nem remélnek hasznot. csülkös bableves 300-ért dukál! Ja, és a füstölt csülkös bablevest káposztás tésztával érdemes külön-külön kérni, mert úgy 190 forinttal olcsóbb, mint menüben. (via tumblr)

Ja, és az is érdekelne, hogy Sára Botondnak mi a véleménye erről – teszem azt Magdolna- vagy Orczy-negyed anyagi javakban nem éppen dúskáló lakosai tekintetében? Nagynagy élvezettel nézném, hallgatnám, ahogy az Echo TV vendégeként elmagyarázza, hogy miért is jó ez. Vagy, hogy szociális étkeztetés tekintetében – követve a a Miniszterelnökség vár- beli kezdeményezését – van e szándéka bevezetni kerületünk nem kis számú szegényeinek is a Gundel-menzát, ahol minden nap mindenki ehet/vehet Olcsón 1 Gundel-menüt.

További szép estét mindenkinek!

Camara-Bereczki Ferenc Miklós (CBFM) – Józsefváros, Magdolna negyed

***

Kórházaknak is főzhetne a Gundel? - Egy egészségügyi kezdeményezéseket felkaroló Facebook-csoport bejelentkezett a patinás étteremnél, hogy szolgáltatásaikat igénybe vehetné esetleg néhány magyar kórház is. "Arra gondoltunk, hogy felajánljuk kiterjedt kapcsolatrendszerünket és összehoznánk Önöket valamely magyarországi kórházzal, ahol szintén igény lehet az Önök gasztronómiai szempontból magas színvonalú, ugyanakkor kifejezetten jutányos árfekvésű szolgáltatásaira" – írja a Facebook-on Pikó András, aki a Beteg voltam és meglátogattatok csoport egyik szervezője.

Szólj hozzá!

2019.01.05. 20:00 Amijo

833. Valami furcsa nyelven

Címkék: videó echo tv sára botond

Először jöjjön maga a hír: karácsony előtt pár nappal a képviselőtestület rendeletet hozott többek között arról, hogy a kerületben betiltják az életvitelszerűen autóban lakást – egy, a Szigony utcában kiégett kocsi miatt. Azt most hagyjuk, hogy ez a döntés így és most miért is baromság , de akit érdekel, az például elolvashatja itt az Indexen.

Az igazi móka ugyanis akkor kezdődött, amikor szerda este Sára Botond volt az Echo TV vendége, és mindezzel kapcsolatban elmondta – pontosabban: megpróbálta elmondani – valami nagyon furcsa, a magyarra csak igen távolról hasonlító bikkfanyelven a döntés hát- terében meghúzódó okokat. Ámde ember legyen a talpán, aki ezt elsőre, másodikra, vagy esetleg harmadikra ki tudta hámozni az elhangzó szövegből.

"(...) nagyon sokan mintha életvitelszerűen az autóban tartózkodnának és ott élnének. Ezek inkább ilyen idegen földről érkező emberek, akik valószínűleg itt a feketemunka reményében érkeznek Magyarországra, de elég komoly riadalmat keltenek az ott élők tekintetében.” 

Mindenesetre a videót nézve megállapítható, hogy nekünk itt a kerületben ugyan soksok önkormányzati nagyságunk van, de a mostani produkciójával közülük messze kiemelkedik nyelvi és gondolati tisztaságával, illetve gazdagságával dr. Sára Botond. A polgármester.

P.s.: Nem gondoltam volna, hogy lesz eset, amikor akárcsak egyetlen egy pillanatra is vissza fogom sírni Kocsis Mátét, de a felvételt nézve és hallgatva ez a pillanat elérkezett: Kocsis legalább – a magyar nyelv tekintetében – úgy ahogy, de elfogadható volt.

Szólj hozzá!

2019.01.02. 19:00 Amijo

832. Új év, régi gondok

Címkék: videó közmeghallgatás lakásbérlők civilek józsefvárosért

Ezúton kívánok boldog újévet azoknak, akik priviben kerestek meg problémáikkal, s azért csak nekik, mert egyébként külön nem szoktam senkinek, s más, ceremoniális ünnepekre se igen írok köszöntőket. Tehát néhány, hozzám írott kérdésre válaszolnék, röviden.

budahazy20180427.jpg

Mindenekelőtt elnézést azoktól, akiket a C8 - Civilek Józsefvárosért oldalra irányítottam a közmeghallgatás videóanyagának hozzáférhetőségéért; a linket ott valóban nem tették közzé, ellenben néhány beszámoló – többek közt az enyém is – foglalkozik az ott lezajlot- takkal. Az anyag az alábbi linken érhető el.

Válaszolnék arra a kérdésre is, hogy a fönt említett társulásnak én, személy szerint, nem vagyok tagja, de mint magát független civil szerveződésnek deklaráló csapatnak – már a nagyobb nyilvánosság lehetősége miatt is – szívesen írok az oldalukra a minket érintő kérdésekben. És igen, épp ezért azt a levelet is ott tettem közzé, amelyiket a közmeghall- gatásra fogalmaztam meg, s igen, azokat pedig nem és másutt sem, amiket különféle fölkérésekre, baráti szívességből írtam a hivatalosságoknak.

Idetartozik még, hogy a közmeghallgatásra írott polgármesteri válaszlevelet – amit itt és a C8 oldalán is olvashattok – egy újabb, dec. 19-i keltezésű levél is követett, amely konkrét megoldási javaslatokat helyez kilátásba néhány, régóta aktuális problémára.

Ezt már azért is hangsúlyoznom kell, mert a közmeghallgatáson engedélyezett időtar- tamban, nem tudtam minden problémára kitérni, s arra meg már remény se volt, hogy a felvetéseimre válaszoló Bozsik István Péter vagyonkezelő igazgató – khmmm – állításaira viszontválaszt adhassak. Aki azonban veszi a fáradtságot, és – ahelyett, hogy nekem tenne szemrehányást a föl nem sorolt problémák miatt – meghallgatja azt, amit kérdéseinkre a föntebb említett úr válaszolt, az láthatja, hogy ez a terep tök alkalmatlan efféle bonyolult ügyek megbeszélésére. Ez az állításom pedig fokozottan vonatkozik azokra az esetekre, amikor szemenszedett valótlanságokra kéne válaszolnom.

Tehát, néhány nap múlva, amikor már a Hivatal is kezd éledezni, beszámolok arról, hogy mit sikerült intézni a bérlakásokat érintő legsürgősebb ügyekben, és akkor megpróbálnék arra a kérdésre is kitérni, hogy mi az, ami ennyire "népszerűtlenné" teszi az egyre akutab- bá váló bérházügyet még azok körében is, akik pedig – néhány vonatkozását legalábbis – azt "zászlajukra tűzték."

Természetesen – mindkét részről – néhány doksi közzétételére is sor kerül ekkor, hisz a közmeghallgatáson a több bérlő megbízásából is föltett kérdéseinkre adott vagyonkezelői válasz nemcsak az én állításaimnak mond ellent, de mindazok értetlenül hallgathatták azt, akikkel együtt tavaly fölkerestük a KFT vezetőségét ez ügyben.

Budaházy Gusztáv

Szólj hozzá!

2018.12.30. 19:15 Amijo

831. Adjon Isten, ami nincs

Címkék: buék Józsefváros

Kedves Mindenki! Még egy nap, és ez az esztendő is elmúlik, egy évvel megint idősebbek, tapasztaltabbak, okosabbak, satöbbi, satöbbi, satöbbi... leszünk vagy lettünk. Készülődjön mindenki az óév búcsúztatására, legyünk egészségesek, boldogok és nagyon vidámak. És idén már senki ne idegesítse fel magát a világ hülyeségein.

Arany János: Alkalmi vers

Az új évet (ócska tárgy!)
Kell megénekelnem,
Hálálkodva, ahogy illik,
Poharat emelnem.
Mit van mit kívánni még
Ily áldott időben? -
Adjon Isten, ami nincs,
Ez új esztendőben.

Tisztelt hölgyek, urak és szép leányok! Ez volt a 2018-as év utolsó blogbejegyzése – innen folytatjuk majd jövőre. További kellemes szórakozást és békésebb, boldogabb új esztendőt kívánunk minden kedves olvasónknak. Boldog új évet Józsefváros!

a Szerk.

Szólj hozzá!

2018.12.27. 20:00 Amijo

830. Patkányirtók (2)

Címkék: önkormányzat patkányirtás csinovnyikok sára botond magdolna-negyed

Nos, így karácsony után folytatva a cseppet sem meghitt sztorit: nem kevesebbet állítunk, mint azt, hogy a vagyonkezelő – a patkányirtásra vonatkozó szigorú előírásokat figyelmen kívül hagyva – azzal, hogy az udvaron szanaszét dobált, méreggel teli dobozokat hagyott maga után, súlyos veszélynek tette ki elsősorban a gyerekeket, de a felnőttek s a háziálla- tok biztonsága is veszélyben foroghatott így.

patkanyirtas2a.jpg

Én, személy szerint, fölhívtam az irtószert forgalmazó cég képviselőjét is, aki megerősítette azt a vélelmemet, hogy a szabad ég alatt hagyott dobozok – lévén, hogy a bennük lévő mér- get a csapadék vagy más vízhozzáférés kioldhatja – komoly veszélyt jelenthetnek emberre, állatra és növényre egyaránt. Hozzá kell tennem ehhez, hogy a vagyonkezelő szervekkel való kommunikáció – bármit is állít az ezt a közmeghallgatáson letagadó Bozsik István Péter – az egyszerű lakó számára lehetetlen, s intézkedéseikről lényegében minket nem értesítenek, s azok teljesítéséről sem szóban, sem írásban nem adnak számot.

A dobozokat ezért én összeszedtem, s az általunk egyetlen hozzáférési helyre, egy alagsori helyiségbe zártam be, - ahová mellesleg, szintén befolyik az esővíz néha. De hosszan sorol- hatnám itt azokat az épített állagban keletkezett különféle meghibásodásokat is, amelyeket a vagyonkezelő évek óta figyelmen kívül hagy, de azokat a csak névleg bérbeadott lakáso- kat is, amelyek üresen állnak, s így amortizálódnak le a teljes lakhatatlanságig.

Megmondaná végre valaki – kormánypárti vagy ellenzéki képviselő, vagy bárki, aki a mi adónkból illegeti magát és osztja az észt – hogy mi a frász folyik itt évek óta a szemük előtt? Mert az ez ügyben épp ma kapott – harmadik – polgármesteri válaszlevél, mintha tudni se akarna ezekről a dolgokról, s változatlanul azt szajkózza, hogy "az illetékesek majd kivizsgálják az ügyet."

S persze, az első számú illetékes – legalábbis a polgi szerint – nem más, mint a már századjára is bepanaszolt korrupt, lusta és hozzá nem értő vagyonkezelő, aki még – a ház képviselője maga is láthatta ezt tavaly novemberben – a munkálatokról nagy nehezen, utólag összetákolt jegyzőkönyvek meghamisításától se riad vissza. Szerintetek meddig mehet ez még így?

Budaházy Gusztáv

P.s.: Ezúton is közlöm az érdekeltekkel, hogy önkormányzati ügyeikben, fölkérésre írott beadványaik nem mindegyike a közmeghallgatáson került napirendre, hanem közvetlenül az illetékes hivatal vezetőinek küldtük el, mintegy "műsoron kívül." A polgármesteri válasz azonban az ezekben a levelekben föltárt problémákra – így egyebek mellett a szabálytala- nul végzett patkányirtásra és más, aktuális ügyekre – is kitér, és konkrét intézkedéseket helyez kilátásba. A közmeghallgatásra általunk beküldött, összefoglaló jellegű levél a C8 - Civilek Józsefvárosért oldalán is megtalálható ezen a linken.

Szólj hozzá!

2018.12.24. 16:30 Amijo

829. Karácsonyi üdvözlet

Címkék: karácsony

Tisztelt Józsefvárosiak! Kedves Olvasóink! Lassan a végére érünk ennek az évnek is, közeleg karácsony. Ma van Szenteste, majd jönnek az ünnepek. Remélhetőleg idén is lesz mindenkinél szaloncukor, fenyőillat, gyertyafény béke és szeretet. Nem is marad más hátra, mint hogy tiszta szívből kívánjak meghitt, békés, szép ünnepet és boldog új évet: boldog Karácsonyt és sikeres, Boldog Új Évet mindenkinek!

cbfm_karacsony2018.jpg

Camara-Bereczki Ferenc Miklós (CBFM) – Józsefváros, Magdolna negyed

Szólj hozzá!

2018.12.21. 18:30 Amijo

828. Patkányirtók (1)

Címkék: önkormányzat patkányirtás köztisztaság sára botond magdolna-negyed

A hónapok óta várt patkányirtás – melynek sok házban késedelmes ügyét egészen polgármesteri szintig kellett eljuttatni – állítólag megtörtént a házban. Mármint úgy, ahogy ezt a vagyonkezelő elképzeli, hogy – minden külön értesítés helyett – lerak az udvarban néhány patkánycsapdát, aztán odébbáll isten hírével, ahogy szokta.

patkanyirtas1.jpg

A kép nem a házban készült, de a Józsefvárosban. Azonban, ha ez így megy tovább, minden sarkon belebotolhatunk hasonlóba.

Hát kéremszépen. Ezt a tevékenységet egy erre szakosodott cég embereinek kéne végeznie, s az ehhez szükséges feltételeket – lévén 100 %-ban önkoris házról szó – a vagyonkezelő- nek kéne biztosítania. De a vagyonkezelő ezúttal se értesítette a házat, így – a tavalyihoz hasonlóan, amikor csak a lezárt helyiségek kulcsait küldték ki – megint csak annyit ért a drága pénzen végzett irtás, mint halottnak a beöntés. Akkor se voltak ugyanis jelen az irtásnál az ezért felelős szerv alkalmazottai, s a kiküldött jelöletlen kulcsokkal, rozsdás lakatokkal meg mi nem boldogultunk.

Ez a "szennyes ügy" önmagában tán nem is tűnik oly eget rengetőnek, pedig nagyon is az. Egy tanács-rendszerbeli zárványként itt ragadt, tehetetlenségébe száz szállal belegabalyo- dott, munkáját ellátni képtelen szervezetről van ugyanis szó, melynek elégtelen működése következtében házak százai válnak a teljes leamortizálódás martalékaivá, mely a közegész- ségügyi kataklizma mellett az épített állag teljes leamortizálódásáig s az élet- és lakhatási állapotok végső leromlásáig vezet.

Ezeket a szabotázzsal felérő cselekményeket már nemegyszer dokumentáltuk az illetékesek felé – így pl. tavaly a ház önkormányzati képviselőjének is – de hogy az ügyek kivizsgálása helyett miket kaptunk a pofánkra, azt itt már el se mesélem. Nem, mert már többször is megírtam, s az orv retorziók kilátásba helyezésén kívül, mást nemigen értem el vele. Az pedig, hogy – rajtam kívül – a házon is elverjék a port, már nemcsak nekem, de a lakótársaknak is igencsak b@ssza a csőrét.

Budaházy Gusztáv

P.s.: Itt pedig olvasható a polgi tegnap este átvett válasza a zügyben. Egyedül "Az irtás elvégzéséhez szükséges, hogy a tulajdonos az irtást végző szakember lakásba történő bejutását biztosítsa" polgármesteri álláspontra hívjam föl a figyelmet. Ami önmagában ugyan elég logikusan hangzik, de vizsgáljuk csak meg egy kicsit közelebbről a polgár- mesteri álláspontot! Csak nem arra céloz a kerület felelős vezetője, hogy a ráruházott, állami tulajdonban lévő bérházakban nem tud megszervezni egy, az előírásoknak meg- felelő irtási akciót?

1 komment

2018.12.18. 18:30 Amijo

827. Nem mehetel be

Címkék: mtv fidesz rendőrség tüntetés jogállam ellenzék korózs lajos

Örkény félperces 2018-ból: - Biztonsági úr, országgyűlési képviselő vagyok.
Szeretnék bemenni az MTVA épületébe. - Nem mehetel be. - Miért nem? - Montam már. (Földes Péter) 

“Több parlamenti képviselő is belépett az MTVA épületébe” – tájékoztatta nagynehezen a köztévé minap a közt. Arról azonban elfelejtettek említést tenni, hogy miképpen “lépett ki” Szél Bernadett és Hadházy Ákos. Hogy hétfőn reggel kidobták az ellenzéki képviselőket a magyar közszolgálatinak nevezett tévé székházából. Földes Péter meg pontosan és szépen összefoglalta a történet lényegét, miszerint nem, nem a rendőrök intézkedtek, hanem egy magánőrség. (Ezt az öt pontot akarták a képviselők beolvastatni a köztévében.)

mtva_tuntet2018b.jpg

Fotó: Gergely Előd Gellért

Hogy egyértelmű legyen: A vagyonőrök nem hivatalos személyek, egy magáncég alkalmazottai. Az országgyűlési képviselő viszont hivatalos személy. A Btk. 310. § szerint aki hivatalos vagy külföldi hivatalos személyt jogszerű eljárásában erőszakkal akadályoz, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a hivatalos személy elleni erőszakot csoportosan, fegyveresen vagy felfegyverkezve követik el – mindhárom minősítő körülmény fennáll. (Korózs Lajos)

Igen, az a rendőrség bámészkodott tétlenül rácsodálkozva az eseményekre, amely a napok óta zajló tüntetések során bőszen keménykedik. Amely egyfolytában arról magyaráz, hogy nekik a parlament és a képviselők biztonságát kell szavatolniuk. De most valahogy úgy látszik, ez csak a fideszes képviselőkre és a kormányra vonatkozik, az ellenzéki képvise- lőkre nem. Őket nyugodtan, rendőrségi rácsodálkozás mellett verhetik egy magáncég bér verőemberei. Mindez tökéletes látlelet a Fidesz Magyarországának működéséről.

P.s.: Ahogy a HÉV-megállótól a Kunigunda utcába igyekeztem, a nemzeti konzultációt hirdető óriásplakátok vigyorogtak rám: "Döntsünk közösen!" Persze, fiúk. Ahogy szoktuk. (via Lendvai Ildikó)

***

A jelek szerint a III. kerületi önkormányzat jegyzője a maga részéről eldöntötte azt a vitát, hogy mire van joga egy parlamenti képviselőnek és mire nincs. Az önkormányzati jegyző hozott egy döntést az MTVA által kezdeményezett birtokvédelmi eljárásban, amiben arra szólította fel Kunhalmi Ágnest és képviselőtársait, hogy hagyják el az épületet. A rendőrök azt is közölték velük, hogy intézkedni fognak, ha a felszólításnak nem tesznek eleget. A képviselőknek ugyanakkor eszük ágában sincs elhagyni az épületet. (via 444.hu)

Szólj hozzá!