A mi Józsefvárosunk

Szolidaritás Iványi Gáborékkal [149.]

2021. szeptember 02. - Amijo

Vallásom szabad gyakorlásában korlátozott az állam,
amikor nem hagyta, hogy enni adjak az éhezőknek. (Iványi Gábor) 

Szeptember 5-ére, azaz most vasárnapra szolidaritási akciót hírdettek civilek Iványi Gábor és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) támogatására. A kiáltványukban írják, hogy ezzel tiltakozásukat is szeretnék így kifejezni. Az esemény lényege, hogy hívők és nem hívők egyaránt részt vesznek a Békásmegyeri Gyülekezet Iványi Gábor által tartott szokásos istentiszteletén vasárnap reggel 9 órakor.

ivanyi_gabor2.jpg

Megbékélés Háza (Békásmegyer, Királyok útja 297.) 34-es és 134-es busz.

A szolidaritási akció támogatói között van mások mellett Ascher Tamás, Bán Zsófia, Bojár Gábor, Demszky Gábor, Dalos György, Enyedi Ildikó, Erdős Virág, Fodor Tamás, Fullajtár Andrea, Gábor György, Hodosán Róza, Kende Péter, Komoróczy Géza, Kovács Patrícia, Kuncze Gábor, Molnár Áron (noÁr), Mérő László, Tóth Krisztina, Vágó Judit, Vásárhelyi Mária, Volosin Hédi, Wessely Anna, valamint Závada Pál.

Az utóbbi tíz évben szinte minden hónapunk nehézségekkel telt, és mindig megoldódtak a gondjaink. Mi már jóval a rendszerváltozás előtt, a kommunista elnyomás alatt is kiharcoltuk, hogy államilag elismert egyház lehessünk, és újra sikerülni fog. Nem adjuk fel. (Iványi Gábor a Telexnek)

P.s.: Kétszázmilliós hátralék: a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség intézményei kilátástalan helyzetbe kerültek anyagilag. Petíció és gyűjtés is indult értük. (168 óra)

A kormány (vagy ha úgy tetszik, Orbán Viktor) által Iványiék ellen elkövetett aljasságokon semmit nem változtat, hogy a civilek összedobják azt, amit az állam elvett tőlük. Sőt.

*

Súlyos összegeket vont el az állam, mégis optimistán kezdték meg a tanévet Iványiék iskolájában. Februárban írtuk meg, hogy a NAV majdnem negyedmilliárd forintra bünte- tte meg a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget, azt pedig a nyáron tudták meg, hogy továbbra sem számíthatnak az állami normatíván felüli támogatásra. Vajon miért? Az iskoláik oktatási tevékenységét éveken át szerződésben is elismerte a kormány, ami a 2020/21 es tanévre még érvényes volt, most, néhány hónap alatt mi változhatott meg?
(via Telex)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6016678520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása