A mi Józsefvárosunk

935. Búcsú Sára Botondtól

2019. november 07. - Amijo

Ez is megvolt. Ma délelőtt – a kerület 242. születésnapján* – végre-valahára megalakult az új képviselő-testület, ahol immár az "ellenzéké" a 2/3-os többség. A polgármester és a képviselők letették az esküt, és megválasztották Pikó András alpolgármestereit, valamint döntés született a bizottsági helyekről és az illetményekről is. Pikónak 3 alpolgármestere lett, úgymint: dr. Erőss Gábor, Rádai Dániel és Szili-Darók Ildikó. 

(Az alpolgármesterek a polgármesteri illetmény 80 százalékát, havi 797 800 forint illetményt és plusz 120 ezer forint költségtérítést vihetnek haza. Megj.: a szomszédos Erzsébetvárosban a polgármesteri tiszteletdíj 85 százalékát, fejenként 847 600 forintot és 127 100 forint költségtérítést kapnak az alpolgármesterek…)

sara_botond2018.jpg

Nagyon fontos egyéb elfoglaltsága miatt...

Más: Sára Botond – miután mindenhol mindenkitől kikapott – képviselői mandátumot szerzett kompenzációs listáról. Amit most nem vett át. Úgy látszik, nagyon nem füllik a foga egy ellenzéki többségű testületben sertepertélni. Meg tudom érteni.

Most már csak arra vagyok kíváncsi, hogy az űrügyi népbiztosasszony ugyanebben a testületben miképpen fogja tovább szórakoztatni a nagyérdeműt lekezelő és kioktató hozzászólásaival. Már alig várom.

Sára Botond nem veszi át képviselői mandátumát „nagyon fontos” egyéb elfoglaltsága miatt. A volt fideszes polgármester ezt tegnap egy Facebook-posztban jelentette be. (via 168 óra)

További szép estét mindenkinek.

*Ma van a kerület születésnapja. Ezen a napon történt ugyanis – idén 242 éve – hogy 1777-ben, a pesti magisztrátus az itt élők kérésére és Mária Terézia engedélyével bejegyezte a település nevét, így lett Józsefváros, a nevet II. József után kapta a városrész. Az akkor háromezer lakossal büszkélkedő Józsefváros az 1720-as években kezdett benépesedni, és a 19. században fejlődött igazi "várossá". (ittlakunk.hu)

P.s.: Az ülésről készült videót ITT lehet megnézni. És igen, jól tetszenek látni, a Fidesz frakcióba visszatért egy réges-régi arc, dr. Juharos Róbert. És Veres Gábort, az MSZP kerületi elnökét is láthatjuk, hallhatjuk, aki csakcsak beült képviselőként – listás helyét felhasználva – a testületbe. Oszt’ innentől boldog karácsonyt… 

***

Nincs már nyomozás Pikóék ügyében. A rendőrség nyomozást lezáró döntése miatt emelt panaszt a volt jegyző, ezt most elutasították. Így hivatalosan sem történt bűncse- lekmény, illegális adatbázis-építés Pikó András kampánycsapatánál.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4315295426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása