A mi Józsefvárosunk

884. Vérvarjak

2019. június 06. - Amijo

Hitchock – Madarak, józsefvárosi változat
(via Staffenberger Kálmán) 

Ilyen már nem csak a filmekben van: háború tört ki a varjak és emberek között a Tömő utca sarkán, és az első csatát a madarak nyerték. Így aztán a sorozatos varjútámadások miatt az önkormányzat a környéken élők biztonsága érdekében, szakmai javaslat alapján lezárta az ottani játszóteret – számolt be az RTL Klub Híradója.

tomo_varjuhab.jpg

Az itt élőket két hete tartják rettegésben a madarak. A madártani egyesület szakembere szerint csak a türelem segít, ki kell várni azt a két hetet, amíg a fiókák felcseperednek, akkor a varjak felhagynak majd a támadással. Addig is azt tanácsolta:

„ne hagyjuk magunkat megfélemlíteni, ne váljunk áldozattá, álljunk meg, kiabáljunk, hadonásszunk, lengessünk szatyrot.”

Az önkormányzat oldala azt írja, szombaton ismét megnyitják a játszóteret. Akkor hát, erre a kis időre: lengessünk, hadonásszunk.

P.s.: Ez meg itt egy két évvel ezelőtti Index cikk a témában arról, hogy mit lehet és érdemes tenni, ha véletlenül megtámadna minket egy (vér)varjú.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4914881962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása