HTML

A mi Józsefvárosunk

Budapest egyik pesti oldalon fekvő kerülete, nevét II. József után kapta 1777-ben. Területe 6,85 km², lakossága 71. 642 fő.

Facebook oldalunk

Utolsó szavak

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg a blogra felkerült összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2019.04.16. 18:00 Amijo

867. Virágok közt veled lenni

Címkék: szigony utca virágosítás pikó andrás szigony és corvin-negyed

Vasárnap délután megtartottuk szomszédsági csoportunk első virágültési akcióját a Szigony utcai vízszerelvény bolt előtt. A Szigony- és Corvin-negyed fb-csoport tagjaival árvácskákat ültettünk pár üresen álló, egykor szebb napokat is látott, régi típusú (beton) virágosládákba. A most elültetett növényeknek örökbefogadója is akadt, valamint a közeli panel gondnoka is biztosított minket arról, hogy szívén viseli majd a virágok sorsát. És lehetőség szerint a most üresen maradt két ládába is ültet virágokat...

cbfm_virag1.jpg

cbfm_virag2.jpg

Nagyon köszönöm itt is minden résztvevőnek a segítséget! Legyen ez a kezdete a zöldebb és virágosabb Józsefvárosnak!

Camara-Bereczki Ferenc Miklós (CBFM) – Józsefváros, Magdolna negyed

P.s.: Idén is szervez virágosztást az önkormányzat; erre a Dankó u 3–5. szám alatt kerül sor április 26-án (pénteken) 12 és 17 óra között, valamint április 27-én (szombaton) reggel 8 és 13 óra között. A kerületi lakosok lakcímkártya bemutatása ellenében fejenként 10 tő virágot vehetnek át érkezési sorrendben a készlet erejéig. És ezzel már meg is tel(he)t a két üresen maradt láda…

***

Pikó András: Normális demokráciában nem lehetek újságíró többé. Meddig újságíró valaki és mikortól politikus? Van-e visszaút a politikus létből, ha az ember mégse lesz polgármes- ter? Ezekről is beszél a Klubrádió állandó kérdezője, Pikó András, aki a kerületben indulna az önkormányzati választáson. Pikó András: Én a nap 24 órájában vagyok józsefvárosi. Jelenleg Józsefváros vezetői mind más kerületekben laknak. Nem látják a kutyaszart, nem ők nem tudják a lezárt közvécéket használni, ők nem tudják mitől hangosak az önkormányzati bérházak esténként. Bejönnek a hivatalba, aztán hazamennek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8814767770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.