HTML

A mi Józsefvárosunk

Budapest egyik pesti oldalon fekvő kerülete, nevét II. József után kapta 1777-ben. Területe 6,85 km², lakossága 71. 642 fő.

Facebook oldalunk

Utolsó szavak

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg a blogra felkerült összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2019.02.21. 19:01 Amijo

849. Valami talán épül

Címkék: házak cordia illés utca orczy-negyed lebontott házak

Olvasom a Szigony és Corvin negyed - Én is itt lakom! fb-csoport oldalán, hogy a Cordia tovább terjeszkedik Józsefvárosban, ugyanis tulajdoni lap nyilvántartás szerint még 2017-ben megvásárolták az Illés utca 6-10 számú, három telekből álló területet. Így az Illés utca Kálvária tér a Kőris utca közti szakasza hamarosan (?) felértékelődhet. A Cordia konkrét terveiről azonban jelenleg nem tudni semmit.

illes_cordia2.jpg

A telkek - még a mostani, sokkal menőbb pozdorja-kerítés nélkül

Addig is, amíg kiderül valami konkrétum, ejtsünk pár szót az említett – évek óta szemetes, üresen álló – területről: a szomszédban, az Illés és a Kőris utca sarkán, a 12. számú telken még 2008-ban átadásra került a színeivel (sárga, szürke, téglavörös és narancssárga) igen- csak szembeötlő Illés-ház – megjegyzem, nekem tetszik.

illes_cordia1.jpg

illes_cordia4.jpg

Az Illés utca 10. sz. alatti telken 2004 körüli lebontásáig egy 1890 körül épült földszintes lakóház állt, egybeépítve a 12. számú telken eredetileg álló – az 1850-es évek vége felé Hild Károly tervezte és építette – nagy kiterjedésű földszintes, kertes házzal, melynek sarkán egy patika működött, közvetlenül mellette az Illés utcai oldalon pedig egy borozó kínálta borait. (Megj.: A Kőris utcai szárnyon - Kőris u. 2. - a kapubejárat melletti lakásban a fia- tal Kocsis Sándor, az 1950-es évek aranycsapatának sztárja lakott szüleivel.)

illes_cordia3.jpg

A 6-os és a 8-as szám alatti telken szintén egy-egy 1890 körül épült földszintes lakóház állt – az előbbi egy háromablakos, magasföldszintes, míg szomszédja egy kisméretű, kétabla- kos ház volt. Mindet 2003 és 2004 között bontották le, a telkek azóta üresen állnak. (Ez utóbbi kettő sajnos nem látszik a fenti, 2003 nyarán készült képeken…)

Kíváncsian várom, hogy végül mi és mikor épül majd ide. Gondolom nem irodaház…

LaMa

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8114641320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rathelor 2019.05.17. 15:54:08

A tervek szerint egy fsz+9 emeletes, 162 lakásos épület.
Persze előbb még elbeszélgetünk az engedélyezővel, hogy hogy is fér ez bele szerintük a 23 méteres max magasságba..