HTML

A mi Józsefvárosunk

Budapest egyik pesti oldalon fekvő kerülete, nevét II. József után kapta 1777-ben. Területe 6,85 km², lakossága 71. 642 fő.

Facebook oldalunk

Utolsó szavak

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg a blogra felkerült összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2019.02.15. 20:00 Amijo

847. Önnek egy levele jött

Címkék: levél közgyűlés auróra utca civilek józsefvárosért dudás istvánné

Miközben itt-ott megújulás, amott meg csúf rohadás lengedez a józsefvárosi lágy tavaszi szélben, a napokban az Auróra utca egyik társasházából egy levelet is befújt ez a szellő a C8 - Civilek Józsefvárosért fb-oldalára. A levél pontosan azokat a dolgokat mondja és kérdezi, amiket én szoktam, csak sokkal életszagúbban.

aurora_utca.jpg

Tisztelt C8!

Társasházi közgyűlés volt nálunk, amelyen minden előzetes értesítés és külön jelzés nélkül megjelent Dudás Istvánné, aki állította magáról, hogy ő az önkormányzati képviselőnk. Ez lehet igaz, de megerősíteni nem tudom, még soha nem találkoztam vele. Az elején igen hosszan és igen sok valótlan állítást megfogalmazva (pl. arról is, hogy melyik per hol tart) az Aurórát szidta, nem nagyon hagyta magát befolyásolni a közönség reakciójától.

Majd belengette, hogy bizottsági tagként ő támogatni fogja, hogy a társasházunk kapjon támogatást a felújítási keretből. Végül leszúrta a tisztelt hallgatóságot, hogy nem vagyunk eléggé aktívak, az Auróra perben sem ment el senki tanúskodni, de most lesz lehetőség tenni a közösségért, mert a Csarnok negyedben civil szervezet alakul, ami pl. átvehetné a Rákóczi tér takarítási feladatait némi pénzért az Önkormányzattól.

Majd anélkül, hogy lehetőség lett volna bármit mondani neki, bármit kérdezni tőle, vette a kabátját, és távozott.

Jól emlékszem, hogy a társasházi közgyűléseket már tavaly nyáron is felhasználták kampánycélokra? Az viszont számomra új, hogy a Fidesz szervezi a kerületben a civil szervezeteket, ez a Csarnok negyedes civil szervezet meg különösen érdekes fejlemény, főleg az önkormányzati feladatátvállalással együtt. Önök hallottak már ilyenről, lehet, hogy más negyedekben is terveznek ilyesmit?

A fentieket ugyan – egyelőre – kommentár nélkül közölte a C8, én azért tennék egy apró észrevételt: közeleg a kampány, Dudásné meg az aktivitás és az élet jeleit mutatja. És bár nem annyira új dolog, de annál bosszantóbb, hogy a fideszes önkormányzat támogató (ál) civileket kreál önmagának. Nem először, és gyanítom, hogy nem is utoljára.

Camara-Bereczki Ferenc Miklós (CBFM) – Józsefváros, Magdolna negyed

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4914629482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.