HTML

A mi Józsefvárosunk

Budapest egyik pesti oldalon fekvő kerülete, nevét II. József után kapta 1777-ben. Területe 6,85 km², lakossága 71. 642 fő.

Facebook oldalunk

Utolsó szavak

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg a blogra felkerült összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2019.02.06. 19:00 Amijo

844. Egymás ellen kijátszani

Címkék: önkormányzat társasházak lakásbérlők bérlakások

Idén is egymilliárd forintból újulhatnak meg a társasházak – írja a kerületi lap. Ezzel szemben a rogyadozó önkormányzati bérlakás-állományra mindössze 50 millió forintot irányzott elő az önkori. Az itt kialakult katasztrofális állapotokról mélyen hallgat az új vezetés is, s az egész fővárosban legmagasabb számú üreslakás-állományról azt nyilat- kozza, hogy az a lakók gondatlan használata miatt került ilyen állapotba.

karacsony17-1.jpg

Közben még arra se képesek, hogy a bérlők által nagynehezen kiharcolt patkánymentesí- téshez használt méregdobozokat a rendeltetési helyükre eljuttassák, s az udvaron elszórt dobozokból szanaszét folyik a patkányméreg. Ilyen állapotok tán csak egyedül a hírhedt Hős utcában vannak, de ott csak egy-két házról van szó, míg nálunk – bár az önkori szél- sebesen dolgozik a bérlakás-állomány elkótyavetyélésén – négy és félezerről.

És csak azt ne higgyétek, hogy a kerület élet- és lakhatási állapotaira ez a súlyos amorti- zációs folyamat nem hat ki. Úgy értem, hogy az ezzel járó leromlás – mondjon bármit is a városvezetés – nemcsak az ök-i bérlőket érinti, de ha közvetetten is, a társasházban élőkét is. És az, hogy e két lakhatási formában élőket igyekszik egymás ellen kijátszani a mostani vezetés, csak tovább rontja rossz hírünket, melyet a leromlott és üres lakások sorában sereghajtó Józsefváros vívott ki.

Budaházy Gusztáv

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8714611970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.