A mi Józsefvárosunk

844. Egymás ellen kijátszani

2019. február 06. - Amijo

Idén is egymilliárd forintból újulhatnak meg a társasházak – írja a kerületi lap. Ezzel szemben a rogyadozó önkormányzati bérlakás-állományra mindössze 50 millió forintot irányzott elő az önkori. Az itt kialakult katasztrofális állapotokról mélyen hallgat az új vezetés is, s az egész fővárosban legmagasabb számú üreslakás-állományról azt nyilat- kozza, hogy az a lakók gondatlan használata miatt került ilyen állapotba.

karacsony17-1.jpg

Közben még arra se képesek, hogy a bérlők által nagynehezen kiharcolt patkánymentesí- téshez használt méregdobozokat a rendeltetési helyükre eljuttassák, s az udvaron elszórt dobozokból szanaszét folyik a patkányméreg. Ilyen állapotok tán csak egyedül a hírhedt Hős utcában vannak, de ott csak egy-két házról van szó, míg nálunk – bár az önkori szél- sebesen dolgozik a bérlakás-állomány elkótyavetyélésén – négy és félezerről.

És csak azt ne higgyétek, hogy a kerület élet- és lakhatási állapotaira ez a súlyos amorti- zációs folyamat nem hat ki. Úgy értem, hogy az ezzel járó leromlás – mondjon bármit is a városvezetés – nemcsak az ök-i bérlőket érinti, de ha közvetetten is, a társasházban élőkét is. És az, hogy e két lakhatási formában élőket igyekszik egymás ellen kijátszani a mostani vezetés, csak tovább rontja rossz hírünket, melyet a leromlott és üres lakások sorában sereghajtó Józsefváros vívott ki.

Budaházy Gusztáv

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8314611970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása