A mi Józsefvárosunk

825. Bádigárd

2018. december 12. - Amijo

Jó estét, jóestét! Miközben strand helyett most épp kézilabda-csarnokot álmodnak kerületünk nagyjai a Sorsok Háza mögé Kocsis Máté ötlete nyomán, volt polgármesterünk szintet lépett a Parlamentben. Pályája csúcsára ért, bádigárd lett. „Végre – sóhajthatott fel magában – mi munkám fekszik ebben.”

orban_kocsis2018b.jpg

Merthogy ma az Országgyűlésben hatalmas volt a botrány, az ellenzék elfoglalta az elnöki pulpitust, papírdarabok, füttyök repkedtek a levegőben. Ekkor jött el a nagy pillanat, Ko- csis Orbán Viktorhoz sietett, mellé állt, mintha testével védené. És védte is halált megvető bátorsággal. Csak aztán megjelentek a miniszterelnök testőrei. A parlamentben.

A fideszes képviselők közben nekiláttak a szavazásnak, és ész nélkül, mint a gép nyomkod- ták a gombot. Azonosító kártyák nélkül ugyan, de átszuszakolták azt a törvényt is, melynek alapján egy teljesen új bírói kart hozhatnak létre, s amelynek tagjait majd a Fidesz választ- hatja ki. Ügyes. Sőt, mondhatni: szuper. Nem mellékesen sokadik napirendi pontjaként a rabszolgatörvényt is átnyomták. A botrányos ülésről a HVG percről percre tudósítása itt olvasható.

További szép estét mindenkinek!

Camara-Bereczki Ferenc Miklós (CBFM) – Józsefváros, Magdolna negyed

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr114474362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása