A mi Józsefvárosunk

821. A "modern idők” sodrában

2018. november 30. - Amijo

Még ma is, több mint tíz év után, sokan érdeklődnek a mostan negyedik fázisát kezdő, józsefvárosi Magdolna Programról, mely mára MNP-program néven vált ismertté. Főleg a városrehabilitációs stúdiumok iránt fogékony, fiatal szakemberek érdeklődnek iránta, s nemcsak itthonról, hanem külföldről is. És amire minden érdeklődő leginkább kíváncsi, az a lakossági bevonás intézménye volt, melynek metodikáját – nyugati példák nyomán – a Rév8 Zrt. szakemberei dolgozták ki, s melyet teljes egészében mi, önkormányzati bérlők szerveztünk meg.

Ezért a most érdeklődő ifjú szakembereknek is csak azt mondhatjuk, hogy a Négyház Egyesület fb-oldalán található képes beszámolókon kívül, itt, ezen az oldalon is találhatnak írásokat a Programról, s úgy általában is az önkormányzati bérlakásügyekről, bár az őket leginkább érdeklő bérlői bevonás intézményét – ami kezdetben, EU-s pályázati alapkö- vetelmény volt – beszüntette az önkormányzat. Ezért minden kedves érdeklődőnek azt ajánlanám, hogy mielőtt az erről szóló beszélgetésbe fognánk, elébb olvassák el itt az erről található írásokat, vagy üssék fel az "A mi Józsefvárosunk” blogoldalát, ahol a keresőbe beírva nevemet, az összes odaírott, erről szóló cikkemet kidobja a gép.

A most itt mutatóba föltett régi cikk egy kicsit rendhagyó, s azt a bonyolultan ellent- mondásos viszonyt akarja bemutatni, mely az önkormányzati cég, a Rév8 Zrt. és a mi szemléletünk között alakult ki együttműködésünk során, melyet aztán – az összes örömeivel és viszályaival együtt – elsodortak a "modern idők" csontig ható szelei...

Budaházy Gusztáv

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1914406264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WZRD 2018.12.01. 10:53:45

Udv Akos!

Mit gondol mi lesz a dioszegi tomb sorsa?
Gyanus, hogy az Orczy negyed programban nem vesz reszt.
Korabban arra gondoltam, hogy a Ludovika 2. Utem ott epul meg, de ez el lett vetve, mivel a Koranyiban epul meg az uj tomb.

koszorumagdolna 2018.12.01. 18:52:43

@WZRD: Bocs, de - lévén, hogy én, Budaházy Gusztáv, jegyzem ezt a cikket - érdekelne, hogy ki az az "Akos", akinek a kommented szól? Így aztán persze azt se értem, hogy kire vonatkozk a "Mit gondol mi lesz a dioszegi tomb sorsa?
Gyanus, hogy az Orczy negyed programban nem vesz reszt." kitétel sem. Tisztázhatnánk ezt a kissé homályos ügyet, kedves @WZRD?

WZRD 2018.12.01. 18:57:05

@koszorumagdolna: elnezest, nem lattam az alairasat es Komassy Akos osztja meg a cikkeket folyton, ezert abban a hitben voltam, hogy tole szarmazik az anyag.

De akkor Ont kerdezem: a legutobbi kozgyulesen Sara Botond gyanusan kitert a valasz elol, amikor Akos rakerdezett arra, hogy mi lesz a fenti tomb sorsa.

On mit tud errol?

koszorumagdolna 2018.12.01. 21:32:57

Nem, ezekre a kérdésekre valóban csak az Ákos válaszolhatna hitelesen, illetve ami ebből hozzáférhető a közönséges halandó számára is, az rendelkezésre áll a különféle képviselő-testületi jegyzőkönyvekből.
Amit pedig én, mint egyszerű lakos tudok erről, annak úgyszólván semmi köze nincs ahhoz a valósághoz, amit az önkormányzati fejesek boszorkánykonyháján forralnak, mert a képviselők és a lakosok két, egymással párhuzamosan futó világban élnek, melyek még a végtelenben se igen találkoznak össze...
süti beállítások módosítása