799. Környezetünk állapotáról

2018. szeptember 25. - Amijo

Leszakadt Magyarország a megújuló energiatermelésben, de a lopott fás trükkel teljesíti a vállalásokat margójára - A lopott fa beszámításával 2,5-szeresére nőtt a felhasznált tűzifa mennyisége. 

kornyezetunk1.jpg

Az erdők eltüzelését "környezetbarát" módszernek beállítani aljas cinizmus. A tűzifának használt erdő az erdész szégyene — a rábízott területen értékes bútorfa stb. helyett csak égetni való szemetet termel. Az elmaradt haszon több, mint az eltüzelt fa "értéke". Az er- dők efféle lerablását már Mária Terézia 1770-ben kiadott erdőrendtartása (erdőtörvénye) megtiltotta; a tüzelőt termelő erdők szakszerű felújítására a Birodalom más részeiből (Kőszegre pl. Stájerországból) telepítettek be jól képzett erdészeket.

A monokultúrás "energiaerdőkben" a biodiverzitás a természetközeli élőhelyekének töredéke. Mivel rövidebb a vágásforduló és az ágakat is elviszik, a talaj elszegényedik; a korhadéklakó szervezetek jó része kipusztul. Mindehhez pedig megkérdezzük a jó magyar embereket, hogy mennyit loptak az erdőből, és elbüszkélkedünk, hogy milyen sokat.

Hát, ezeréves történelmünkben még nem volt olyan kormánya ennek az országnak, amely arra lett volna büszke, hogy mások is milyen jól lopnak.

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1114262975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.